Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Schagen

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Schagen? Hieronder tref je meer informatie. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Daarbij leggen we alles uit over de diverse maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsSchagen
Postcode1741
Website gemeentewww.schagen.nl
maaltijden-aan-huis-schagen

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Schagen?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. U kunt denken aan maaltijden als: Varkensvlees, erwten, aardappelpuree of Spaghetti met broccoli. Hierna check je diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 70-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, zoutarm, gemalen, lactosevrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Naar de winkel gaan en boodschappen doen kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: Studie, sport en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Schagen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Schagen dan heb je feitelijk 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, onkosten, versheid en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans wekelijks of om de week aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Erg handig op het moment dat u geen keuken heeft en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-schagen

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna vind je een verzameling erkende keukens voor tafeltje dekje in Schagen. Per organisatie vind je uitleg over het type maaltijden en de kosten. Klik op de button van een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bezorgservices van thuismaaltijden

In het schema hieronder tref je een overzicht met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Onder andere supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen, cateraars. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Heerhugowaard, Langedijk en Hoorn.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLoet 101741 BPSchagen
SPAR de VogelDorpstraat 36-381746 ADDirkshorn
Graag Gedaan Tafeltje DekjeHornhoeve 11746 BCDirkshorn
MagnushofJacob Ruijsdaellaan 301741 KWSchagen
Stichting Wonen Plus WelzijnTorenstraat 1A1741 CBSchagen
Wonen Plus WelzijnWatersnip 721733 BGNieuwe Niedorp
Keurslager BlaauboerGedempte Gracht 321741 GCSchagen
Keurslager BroersenRijdersstraat 871735 GBHet Veld
WPWZijperweg 141742 NESchagen
De BronKogerlaan 36A1741 DASchagen
Tabel met regionale organisaties van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Schagen bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Schagen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kinderen kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Schagen normaliter aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. O.a. Stamppot spitskool met kaas of Boerenkool, rundergehakt.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Schagen (warm).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Schagen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €6,25. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,65) en desserts (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Schagen. Voorbeelden zijn grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Schagen?
Via www.schagen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Callantsoog
 • Oudesluis
 • t Zand
 • Petten
 • Burgerbrug
 • Sint Maartensvlotbrug
 • Sint Maartensbrug
 • Schagerbrug
 • Warmenhuizen
 • Tuitjenhorn
 • Dirkshorn
 • Sint Maarten
 • Waarland