Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Schiermonnikoog

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in Schiermonnikoog? Middels onze site bekijk je meer informatie. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer leggen we alles uit over de aanwezige maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Tenslotte kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
PlaatsSchiermonnikoog
Postcode9166
Website gemeentewww.schiermonnikoog.nl
maaltijden-aan-huis-schiermonnikoog

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Schiermonnikoog?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Een pizza hawai & Lekkerbekje remouladesaus sperziebonen puree. In het gedeelte hierna check je diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze maaltijden zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, en vetarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Hierdoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Een drukke baan, sport en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Schiermonnikoog

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Schiermonnikoog dan zijn er drie keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, prijzen, kwaliteit en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Een uitkomst op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-schiermonnikoog

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

Hieronder vind je een lijst met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Schiermonnikoog. Per aanbieder vind je uitleg over aantal maaltijden en vanafprijs. Klik op een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor opwarmmaaltijden

Hierna vind je een database met kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Tytsjerksteradiel, Ameland en Vlieland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Vrouwe JakobaBadweg 49166 NJSchiermonnikoog
Keurslager StornebrinkZuidkade 349203 CMDrachten
ComfortzorgZuidkade 889203 CPDrachten
Pluz Zorg maaltijdserviceZonnedauw 79202 PEDrachten
BuurtzorgHoofdstraat 59172 MLFerwert
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
SPAR Klein VaarwaterKlein Vaarwaterweg 149164 MABuren
Alphenaar de GroentespecialistZuidkade 339203 CMDrachten
SPAR MaaltijdserviceNije Buorren 5-99172 MZFerwert
Tabel met lokale instellingen van magnetronmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Schiermonnikoog bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Schiermonnikoog. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Schiermonnikoog zich aan moeten houden. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de verpakking vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Denk aan Braadworst in jus en Groentensoep met gehaktballen.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Schiermonnikoog (reeds verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Schiermonnikoog?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €5,85. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,70) en dessert (vanaf €1,35).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Schiermonnikoog. Het betreft grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Schiermonnikoog?
Op de website www.schiermonnikoog.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.