Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Schouwen-Duiveland

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Schouwen-Duiveland? Hieronder vind je alles wat je moet weten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens gaan we verder in op de beschikbare type gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar bedrijven vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsSchouwen-Duiveland
Postcode4301
Website gemeentewww.schouwen-duiveland.nl
maaltijden-aan-huis-schouwen-duiveland

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Schouwen-Duiveland?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Kies bijvoorbeeld voor: Bruine bonen maaltijdsoep en Kipfilet in jus. Hieronder bekijk je verschillende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze kant-en-klaar producten zitten vol groenten, bevatten weinig e-nummers of zout en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor de oudere doelgroep is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, en koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Studeren, hobby’s en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Schouwen-Duiveland

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Schouwen-Duiveland dan zijn er 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, tarieven, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Dikwijls elke week 1 keer afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing als het koken niet meer gaat en wanneer opwarmen ook niet gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-schouwen-duiveland

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In de volgende tabel check je een opsomming van professionele bezorgers van tafeltje dekje in Schouwen-Duiveland. Per instantie check je relevante zaken zoals assortiment en budget. Druk op de knop van een leverancier voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van senioren maaltijden

Hierna verstrekken we een lijst met plaatselijke instellingen. Dit kunnen zijn stichtingen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook adresgegevens van partijen in West Betuwe, Altena en Buren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Brasserie StadspoortEmil Sandstromweg 24301 NWZierikzee
Slagerij TholhuijsenLange Reke 34325 AARenesse
BuurtzorgRoelandsweg 14325 CRRenesse
SPAR MaaltijdserviceMarkt 16-184318 AGBrouwershaven
Allevo – Brasserie CorneliaBorrendamme 64301 VDZierikzee
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 49A4284 EGRijswijk
Brasserie Hofplein – AllevoDokter De Kockstraat 134311 EKBrunisse
Keurslager BartenVoorstraat 2g4286 ALAlmkerk
BuurtzorgNoorddijkstraat 84318 BJBrouwershaven
Odensehuis Schouwen-DuivenlandGrevelingenstraat 24301 XXZierikzee
Database met lokale leveranciers van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Schouwen-Duiveland bezorgen

Bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel is dit contractueel geregeld met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Schouwen-Duiveland. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Schouwen-Duiveland zich aan moeten houden. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Denk aan Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree en Rundermedaillons in pepersaus, Bonne femme.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt het gerecht in ongeveer een half uur op 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Schouwen-Duiveland (warm).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Schouwen-Duiveland?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,70. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en/of een toetje na (vanaf €1,35).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Schouwen-Duiveland. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Schouwen-Duiveland?
Op de website www.schouwen-duiveland.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Serooskerke
 • Burgh-Haamstede
 • Noordwelle
 • Renesse
 • Ellemeet
 • Scharendijke
 • Kerkwerve
 • Brouwershaven
 • Nieuwerkerk
 • Noordgouwe
 • Zonnemaire
 • Dreischor
 • Bruinisse
 • Sirjansland
 • Oosterland
 • Ouwerkerk
 • Zierikzee