Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Simpelveld

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Simpelveld? Aan de hand van deze site lees je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Evenzeer gaan we dieper in op de aanwezige type maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioLimburg
GemeenteSimpelveld
PlaatsSimpelveld
Postcode6369
Website gemeentewww.simpelveld.nl
maaltijden-aan-huis-simpelveld

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Simpelveld?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt denken aan maaltijden als: Gekruide krieltjes en/of Macaronischotel. In de volgende paragraaf beschrijven we diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: Studeren, de sportschool en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Simpelveld

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Simpelveld dan heb je feitelijk 3 varianten: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, kosten, smaak en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig als u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-simpelveld

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema check je een database met populaire keukens voor tafeltje dekje in Simpelveld. Per bedrijf bekijk je praktische info zoals het type maaltijden en het tarief. Selecteer een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna vind je een opsomming van regionale bezorgservices. Dat zijn bijv. supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars, stichtingen. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Valkenburg aan de Geul, Voerendaal en Gulpen-Wittem.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Durpswinkel Rode BeukKloosterstraat 576369 ABSimpelveld
Smakelijk eten – warme maaltijdserviceAmmonieterf 576413 KPHeerlen
MeanderGroepKerkraderweg 766416 CKHeerlen
BuurtzorgMaastrichterlaan 806374 VSLandgraaf
DinnerTime!Dr. Schaepmanstraat 186371 EJLandgraaf
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
De Keuken BaronesKerkstraat 16A6374 HKLandgraaf
Slagerij KuypersTenelenweg 26367 VVVoerendaal
BuurtzorgLokerstraat 286413 ENHeerlen
ZondagsvleesBuizerdweg 116374 BSLandgraaf
Overzicht met lokale aanbieders van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Simpelveld bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met populaire organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Simpelveld. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen een lekkere en voedzame maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Simpelveld de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos staat meestal een tabel met de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Zoals Zalm in dillesaus & Tomatensoep met prei vg.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 110 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Simpelveld (al voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Simpelveld?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,55. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €5,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Simpelveld. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Als laatste bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Simpelveld?
Op de website www.simpelveld.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook zijn er landelijk regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Baneheide
 • Bocholtz