Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Sittard-Geleen

Zoekt u (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Sittard-Geleen? Aan de hand van deze site bieden we alle belangrijke aspecten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook bespreken we de beschikbare soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioLimburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsSittard-Geleen
Postcode6131
Website gemeentewww.sittard-geleen.nl
maaltijden-aan-huis-sittard-geleen

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Sittard-Geleen?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Hutspot, rundvlees en/of Kalkoenfiletlapje, doperwten, rijst. Hierna beschrijven we diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Werk, school, de sportschool en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Sittard-Geleen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Sittard-Geleen dan heb je eigenlijk 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke type maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, prijs, kwaliteit en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Zeer geschikt in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-sittard-geleen

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema verstrekken we een lijst met landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Sittard-Geleen. Per aanbieder vind je informatie als het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Selecteer een bezorgservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van opwarmmaaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met lokale aanbieders. Dat zijn bijv. welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, cateraars, supermarkten. Op dit platform vind je ook leveranciers in Roerdalen, Echt-Susteren en Nederweert.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
Slagerij EidamsRaadhuisplein 586171 JCStein
SPAR MaaltijdserviceBongerd 86176 AWSpaubeek
Keurslagerij LeclerqPieterstraat 76166 ANGeleen
BuurtzorgWilhelminastraat 216131 KLSittard
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
BuurtzorgDaalstraat 1a6165 THGeleen
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
BuurtzorgValderstraat 47a6171 ELStein
Keurslager van MontfortRomeinenstraat 86132 GNSittard
Opsomming met lokaal georiënteerde organisaties van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Sittard-Geleen bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgcentra (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze een overeenkomst met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Sittard-Geleen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het toedienen van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen een verse en gezonde maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Sittard-Geleen de basis aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Denk aan Boerengehaktschotel met aardappelpuree en Aardappelpannenkoeken.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 110 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 tot 10 minuten op 550 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Sittard-Geleen (opgewarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Sittard-Geleen?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft effect op de kosten. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,70. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €6,10. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en toetje (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Sittard-Geleen. We hebben het dan over grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Sittard-Geleen?
Aan de hand van www.sittard-geleen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Geleen
 • Windraak
 • Munstergeleen
 • Guttecoven
 • Einighausen
 • Limbricht
 • Sittard
 • Grevenbicht
 • Obbicht
 • Papenhoven
 • Holtum
 • Buchten
 • Born