Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Smallingerland

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Smallingerland? Via deze website vind je aanvullende details. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer gaan we dieper in op de huidige gerecht-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsSmallingerland
Postcode9203
Website gemeentewww.smallingerland.nl
maaltijden-aan-huis-smallingerland

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Smallingerland?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n verse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt denken aan maaltijden als: Rode kool met aardappel en gehaktbal in jus of kip piri-piri, wokgroente, gebak. aardappelen. Hieronder check je heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Met behulp van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, en natriumarm, vetarm, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. School, een drukke baan en sport/muziek wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Studeren, hobbies en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Smallingerland

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Smallingerland dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, kosten, herkomst producten en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel 1 of 2 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. De oplossing in situatie waarbij het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-smallingerland

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema verstrekken we een overzicht met erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Smallingerland. Per leverancier bieden we praktische info zoals het actuele aanbod en vanafprijs. Druk op de button van een instantie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige organisaties van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel vind je een overzicht met lokaal georiënteerde instanties. Voorbeelden zijn stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook bedrijven en organisaties in Noardeast-Fryslân, Schiermonnikoog en Leeuwarden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Alphenaar de GroentespecialistZuidkade 339203 CMDrachten
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
Keurslager StornebrinkZuidkade 349203 CMDrachten
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
De WarrenhoveDe Warren 89203 HTDrachten
Pluz Zorg maaltijdserviceZonnedauw 79202 PEDrachten
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
ComfortzorgZuidkade 889203 CPDrachten
Tabel met kleinschalige maaltijdservices van senioren maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Smallingerland bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. In dit soort situaties wil je graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Smallingerland. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Smallingerland normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Denk aan Veget. pastaschotel, penne, gedroogde tomaten & Ajam pangang, bami goreng.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 110 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 tot 12 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Smallingerland (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Smallingerland?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €5,75. Voor een warme levering (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,35).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Daarnaast is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Smallingerland. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Smallingerland?
Op de website www.smallingerland.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • De Veenhoop
 • Nijega
 • Opeinde
 • De Tike
 • Rottevalle
 • Drachtstercompagnie
 • Houtigehage
 • Drachten
 • Kortehemmen
 • Boornbergum
 • De Wilgen
 • Smalle Ee
 • Goëngahuizen