Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Soest

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Soest? Middels onze site verstrekken we alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Tevens vertellen we meer over de diverse soorten maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteSoest
PlaatsSoest
Postcode3762
Website gemeentewww.soest.nl
maaltijden-aan-huis-soest

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Soest?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Stamppot spinazie a la creme en Stamppot zuurkool met rookworst en jus. Hieronder vind je heel uiteenlopende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen te beschermen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Families met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, hobbies en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Soest

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Soest dan heb je eigenlijk 3 opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, budget, herkomst producten en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. De oplossing in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-soest

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna tref je een verzameling populaire bezorgers van tafeltje dekje in Soest. Per aanbieder tref je uitleg over assortiment en vanafprijs. Tik op de knop van een bezorgservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van senioren maaltijden

In het schema hieronder bekijk je een verzameling gemeentelijke maaltijdservices. Denk dan aan stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook aanbieders in Baarn, Eemnes en Bunnik.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Restaurant de MeentJohan de Wittlaan 123771 HPBarneveld
SPAR KennisKorenbloemstraat 103772 GKBarneveld
Keurslager JoostenLangstraat 463771 BGBarneveld
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Welzijn BarneveldNieuwe Markt 63771 CBBarneveld
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
Schema met lokaal georiënteerde organisaties van magnetronmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Soest bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Soest. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Soest de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Bijv. Spareribs met patat en salade en Kip kantonees, rijstmix.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Soest (al voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Soest?
De tarieven van maaltijden aan huis kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €6,35. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €0,90).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Verder is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Soest. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Soest?
Aan de hand van www.soest.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens bestaan er andere regelingen via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Soesterberg