Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Someren

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Someren? Aan de hand van deze site bekijk je tips en adviezen. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Eveneens vertellen we meer over de beschikbare type gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteSomeren
PlaatsSomeren
Postcode5711
Website gemeentewww.someren.nl
maaltijden-aan-huis-someren

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Someren?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en jij bespaart veel tijd in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Kipschnitzel, worteltjes, gebakken aardappelen en/of Champignonsoep. In onderstaand blok check je diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, gemalen, en natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s vragen veel van onze tijd. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Werk, school, hobbies en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Someren

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Someren dan heb je 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, budget, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Dikwijls elke 2 weken afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. De oplossing op het moment dat u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-someren

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hierna bekijk je een overzicht met landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Someren. Per instantie tref je details als aanbod en de prijzen. Selecteer een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een lijst met gemeentelijke leveranciers. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook organisaties in Oirschot, Helmond en Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager KoppensPostelstraat 37B5711 EMSomeren
SPAR MaasVorstermansplein 45725 AMHeusden
Keurslager van BaarsMargrietstraat 575731 BNMierlo
Keurslager LouwersBurgemeester Ruttenplein 105721 DXAsten
BuurtzorgLaan ten Roode 71 d5711 GBSomeren
Savant ZorgSteenovenweg 45708 HNHelmond
SPAR VerhoevenOffermansstraat 25715 ANLierop
Keurslager VogelsDe Plaetse 765708 ZJHelmond
Dinner at HomeMarsstraat 315721 XVAsten
Woonzorgcentrum EegelshoeveTer Hofstadlaan 2015711 VGSomeren
Schema met lokale maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Someren bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen werken ze samen met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Someren. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Someren normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijv. Visburger met groenten & Spinazie a la creme.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Someren (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Someren?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en nagerecht (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Someren. Het gaat hier om speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Daarnaast zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Someren?
Door middel van www.someren.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lierop