Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Son en Breugel

Zoekt u (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Son en Breugel? Op maaltijdaanhuis.com check je alles wat je moet weten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer vertellen we meer over de huidige soorten gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
PlaatsSon en Breugel
Postcode5691
Website gemeentewww.sonenbreugel.nl
maaltijden-aan-huis-son-en-breugel

Genieten van maaltijden aan huis?

Check interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Son en Breugel?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt denken aan maaltijden als: Schnitzel met jachtsaus en rozemarijn aardappel en Runderstoofpotje. In de volgende paragraaf tref je meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, hobby’s en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is nog gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Son en Breugel

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Son en Breugel dan zijn er 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, tarieven, herkomst producten en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt indien het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-son-en-breugel

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema check je een overzicht met populaire keukens voor tafeltje dekje in Son en Breugel. Per instantie bieden we specificaties zoals aantal maaltijden en het tarief. Tik op de button van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder bieden we een opsomming van lokaal georiënteerde maaltijdservices. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen. Op dit platform vind je ook organisaties in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot en Eindhoven.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMarkt 15691 ARSon
ZuidZorg WijkzorgGeysendorfferstraat 1F5703 GAHelmond
BuurtzorgBraakse Bosdijk 25703 HZHelmond
LEV LaarbeekPenningstraat 555701 MZHelmond
Keurslagerij Schutjes17 Septemberplein 1B5691 DGSon
Stichting Sint JorisSint Jorisstraat 15688 ASOirschot
Zorg van RinetteAzalealaan 405701 CMHelmond
Keurslager VugsDe Loop 395688 EWOirschot
Gasterij Aan Taafel De MoeraseikTamboerijnstraat 805702 JTHelmond
ZuidZorg WijkzorgEuropalaan 25691 ENSon
Weergave met lokale aanbieders van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Son en Breugel bezorgen

Bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel werken ze samen met bekende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Son en Breugel. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Son en Breugel in Nederland aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Onder andere Hongaarse goulash, doperwten, rijst of Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 500 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Son en Breugel (verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Son en Breugel?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (gemiddeld €5,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,30) en desserts (vanaf €0,90).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Son en Breugel. Het betreft grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ten derde onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Son en Breugel?
Op de website www.sonenbreugel.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.