Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Staphorst

Op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Staphorst? Op maaltijdaanhuis.com lees je alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens vertellen we meer over de verschillende gerechten opties. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Liever direct bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioOverijssel
GemeenteStaphorst
PlaatsStaphorst
Postcode7951
Website gemeentewww.staphorst.nl
maaltijden-aan-huis-staphorst

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Staphorst?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Varkensfilet in jus, spruitjes en aardappelpuree en/of Tortellini gevuld met kaas. In onderstaand blok bekijk je allerlei soorten groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze etenswaren zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, en natriumarm, diabetes, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Daardoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek hebben een grote impact op onze agenda. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, muziek en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Staphorst

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Staphorst dan heb je eigenlijk 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, prijzen, smaak en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaal per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeker praktisch wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-staphorst

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met bekende organisaties voor tafeltje dekje in Staphorst. Per instantie verstrekken we praktische info zoals assortiment en het tarief. Tik op de knop van een organisatie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bedrijven van thuismaaltijden

In de volgende tabel bekijk je een verzameling regionale instellingen. Onder andere cateraars, stichtingen, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Emmen, Meppel en Coevorden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
Restaurant De WeyertWeverslaan 1a7991 BNDwingeloo
Keurslagerij van der LaanBrink 227991 CHDwingeloo
Restaurant De MolenhofHofweg 257971 BKHavelte
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
Dorpshuis ‘t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
Slagerij van DalenDorpsstraat 447971 CSHavelte
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
Schema met plaatselijke bedrijven van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Staphorst bezorgen

Kantoren en bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met populaire bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Staphorst. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Staphorst aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. In de basis zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. O.a. Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen & Spinazie schotel met gehaktbal.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 35 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 4 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Staphorst (reeds verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Staphorst?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,55. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,00. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en desserts (vanaf €1,50).

Welk type leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Staphorst. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Staphorst?
Via de uitleg op www.staphorst.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • IJhorst
 • Rouveen
 • Punthorst