Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Stede Broec

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Stede Broec? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer gaan we dieper in op de aanwezige type maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeenteStede Broec
PlaatsStede Broec
Postcode1611
Website gemeentewww.stedebroec.nl
maaltijden-aan-huis-stede-broec

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Stede Broec?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Runderlapje in champignonsaus of Stamppot knolselderij met rucola. In onderstaande tekst check je diverse groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, en koolhydraatarm, vetarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: School, werken, muziek en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Stede Broec

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Stede Broec dan zijn er drie keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type gerecht heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, prijs, kwaliteit en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans elke 2 weken aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeker praktisch indien u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-stede-broec

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het volgende schema check je een overzicht met landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Stede Broec. Per organisatie tref je relevante zaken zoals aantal maaltijden en het tarief. Tik op de button van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van bezorgmaaltijden

Hierna check je een database met kleinschalige maaltijdservices. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, stichtingen, cateraars, slagerijen, zorginstellingen. Op deze site vind je ook leveranciers in Zaanstad, Enkhuizen en Beemster.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Omringrestaurant BovenkarspelGezinspaviljoen 11611 BJBovenkarspel
Keurslagerij BurgerRaadhuisplein 151616 AVHoogkarspel
Wilgaerden – Oôs StekkieRaadhuisplein 921616 AXHoogkarspel
Eethuys Rigttershof GrootebroekRigtershof 91613 SJGrootebroek
Stichting Tafeltje Dekje Stede BroecBrilliant Starstraat 21611 DSBovenkarspel
Eethuys Overvest EnkhuizenLijsterbesstraat 41602 SEEnkhuizen
Slagerij de HaanDe Middend 701611 KTBovenkarspel
Wilgaerden – De Vergulde BaarsSint Lucasstraat 91606 BPVenhuizen
Eethuys Nicolaas LutjebroekAzalealaan 181614 SNLutjebroek
SPAR SchramaBoerhaaveplein 71611 EPBovenkarspel
Weergave met kleinschalige leveranciers van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Stede Broec bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter werken ze samen met erkende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Stede Broec. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Stede Broec in de regel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat meestal een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Onder andere Lekkerbekje, doperwten/wortelen, aardappelpuree en Kreeftensoep.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 minuten op 110 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Stede Broec (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Stede Broec?
De prijzen van de verschillende maaltijden lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (gemiddeld €5,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,70) en nagerecht (vanaf €1,45).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Stede Broec. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Stede Broec?
Via www.stedebroec.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lutjebroek
 • Bovenkarspel
 • Grootebroek