Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Stein

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Stein? Hieronder tref je tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer leggen we alles uit over de diverse maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioLimburg
GemeenteStein
PlaatsStein
Postcode6171
Website gemeentewww.gemeentestein.nl
maaltijden-aan-huis-stein

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Stein?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n verse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Heldere kippensoep & Risotto, bospaddestoelen. In onderstaand blok benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en natriumarm, vetarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies vragen veel van onze tijd. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Studie, de sportschool en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Stein

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Stein dan zijn er 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft zo zijn voors en tegens. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, onkosten, bewaaradviezen en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaliter om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal indien u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-stein

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna bekijk je een database met erkende leveranciers van tafeltje dekje in Stein. Per aanbieder vind je praktische info zoals aantal maaltijden en budget. Kies een instelling voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van thuismaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een database met gemeentelijke organisaties. Dat zijn bijv. zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten, stichtingen. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Leudal, Sittard-Geleen en Roermond.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgValderstraat 47a6171 ELStein
Envida MaaltijdenAbtstraat 2a6211 LSMaastricht
De BeyartBrusselsestraat 386211 PGMaastricht
Slagerij VeugenMarkt 100a6191 JKBeek
Slagerij EidamsRaadhuisplein 586171 JCStein
BuurtzorgDaalstraat 1a6165 THGeleen
BuurtzorgBandkeramiek Straat 66181 CLElsloo
Keurslagerij LeclerqPieterstraat 76166 ANGeleen
Veronique KooktAdres: Wethouder Sangersstraat 466191 NABeek
SPAR MaaltijdserviceBongerd 86176 AWSpaubeek
Tabel met lokaal georiënteerde bedrijven van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Stein bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Stein. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Stein aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Onder andere Pittige Thaise soep & Gehaktballetjes in uienjus.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 4 tot 8 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Stein (reeds verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Stein?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel divers. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €5,95. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,70) en dessert (vanaf €1,30).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Stein. We hebben het dan over grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Stein?
Via de uitleg op www.gemeentestein.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Urmond