Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Terneuzen

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Terneuzen? Via deze website tref je meer informatie. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook vertellen we meer over de actuele soorten maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan voorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsTerneuzen
Postcode4531
Website gemeentewww.terneuzen.nl
maaltijden-aan-huis-terneuzen

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Terneuzen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een dagelijkse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Rode kool met gehakt schotel en/of Varkenshaasje in pepersaus. In de volgende paragraaf benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze maaltijden zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Werk, school, de fitness en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Terneuzen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Terneuzen dan bestaan er 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, prijzen, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Erg handig als u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-terneuzen

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna tref je een lijst met landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Terneuzen. Per aanbieder check je relevante zaken zoals het actuele aanbod en een prijsindicatie. Klik op een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdservices van senioren maaltijden

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een verzameling lokale leveranciers. Onder andere cateraars, stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Goes, Sluis en Kapelle.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De Zorgbalie maaltijdenNoordstraat 104531 GGTerneuzen
SPAR MartensKerkplein 14541 EVSluiskil
Restaurant de BraakmanPatrijzenlaan 34542 GGHoek
Keurslager de BoeyeAxelsestraat 264537 AKTerneuzen
ZorgSaamStadhuisplein 34531 GZTerneuzen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 24507 BKSchoondijke
Slagerij SchneiderAlvarezlaan 204536 BDTerneuzen
BuurtzorgOranjeplein 14511 CKBreskens
BuurtzorgVliegende Vaart 74537 DHTerneuzen
De BlideAlberdingk Thijmstraat 14532 CZTerneuzen
Overzicht met regionale maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Terneuzen bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met professionele keukens voor kant-en-klare maaltijden in Terneuzen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Terneuzen de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Visschotel met wortel en gebakken aardappel of Kreeftensoep.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Terneuzen (reeds verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Terneuzen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €5,95. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Terneuzen. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ten derde onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Terneuzen?
Op www.terneuzen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Axel
 • Overslag
 • Zuiddorpe
 • Koewacht
 • Westdorpe
 • Philippine
 • Sas van Gent
 • Zaamslag
 • Hoek
 • Sluiskil
 • Spui
 • Biervliet