Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Terschelling

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Terschelling? Via onze site bieden we relevante info. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer behandelen we ook de verschillende type gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteTerschelling
PlaatsTerschelling
Postcode8881
Website gemeentewww.terschelling.nl
maaltijden-aan-huis-terschelling

Genieten van maaltijden aan huis?

Check actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Terschelling?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Gebonden goulashsoep en Hutspot, rundvlees. Hierna beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De maaltijden zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Werk, de sportschool en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten zit er dan soms gewoon niet in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Terschelling

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Terschelling dan heb je feitelijk drie varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, kosten, houdbaarheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. De oplossing in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-terschelling

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema tref je een lijst met bekende keukens voor tafeltje dekje in Terschelling. Per bezorgservice check je praktische info zoals het type maaltijden en de tarieven. Kies een bezorgservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling kleinschalige aanbieders. Dat zijn bijv. zorginstellingen, supermarkten, stichtingen, slagerijen, cateraars. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Súdwest-Fryslân, Harlingen en Heerenveen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Weergave met kleinschalige instellingen van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Terschelling bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook veel zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Terschelling. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Terschelling specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Onder andere Hamlapje in jus of Pastaschotel met spinazie.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 20 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Terschelling (verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Terschelling?
De tarieven van maaltijden aan huis kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,90. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (gemiddeld €6,00. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en desserts (vanaf €1,30).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Terschelling. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde bestaan er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Terschelling?
Aan de hand van www.terschelling.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Formerum
 • Lies
 • Hoorn
 • Oosterend
 • West-Terschelling
 • Hee
 • Kaard
 • Baaiduinen
 • Kinnum
 • Midsland
 • Striep
 • Landerum