Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Texel

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Texel? Via onze site lees je alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Eveneens gaan we dieper in op de huidige soorten maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Holland
GemeenteTexel
PlaatsTexel
Postcode1791
Website gemeentewww.texel.nl
maaltijden-aan-huis-texel

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Texel?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip in kerriesaus, doperwten, rijst en/of Nasi goreng speciaal, kip in satésaus. Hierna lees je informatie over verschillende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Werk, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Texel

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Texel dan heb je eigenlijk drie keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met aanbod, tarieven, smaak en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch indien u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-texel

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema tref je een overzicht met erkende leveranciers van tafeltje dekje in Texel. Per aanbieder check je uitleg over het type maaltijden en de tarieven. Selecteer een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instellingen voor bezorgmaaltijden

Hierna bekijk je een weergave van regionale instanties. Voorbeelden zijn supermarkten, cateraars, slagerijen, stichtingen, zorginstellingen. Op deze site vind je ook leveranciers in Schagen, Den Helder en Opmeer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Eethuys GollardsVerzetstraat 311791 DSDen Burg
KookzorgCatsstraat 21813 ZCAlkmaar
Restaurants – NiKoDillenburgstraat 11814 JVAlkmaar
SPAR MaaltijdserviceRoggeslootweg 141795 JVDe Cocksdorp
De BuuretonBeatrixlaan 431791 GADen Burg
Keurslager KoelemanSchoolweg 271787 AVJulianadorp
SPAR KootKerkstraat 31794 AMOosterend
SPAR MaaltijdserviceEikenhout 324 C1787 RAJulianadorp
SPAR GoengaDe Naal 11797 AXDen Hoorn
SPAR KalverboerVlamkast 151792 CROudeschild
Weergave met gemeentelijke bedrijven van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Texel bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorggroepen (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel werken ze samen met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Texel. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Texel in de regel aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Zoals Hollandse erwtensoep met rookworst & Twentse gehaktbal, bloemkool, gekookte aard..

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 35 minuten op 110 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Texel (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Texel?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,55. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,45).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Texel. Het gaat hier om professionele keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Texel?
Op de website www.texel.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Den Hoorn
 • De Koog
 • De Cocksdorp
 • De Waal
 • Oudeschild
 • Den Burg