Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Teylingen

Oriënteert u zich op lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Teylingen? Via deze website lees je relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Tevens gaan we verder in op de beschikbare soorten maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteTeylingen
PlaatsTeylingen
Postcode2171
Website gemeentewww.teylingen.nl
maaltijden-aan-huis-teylingen

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Teylingen?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Lekkerbekje, doperwten/wortelen, aardappelpuree en/of Macaroni carbonara met stukjes kip. Hierna lees je informatie over diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren: 70-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze gerechten zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm, en natriumarm, diabetes, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, muziek en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Teylingen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Teylingen dan zijn er 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, budget, kwaliteit en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-teylingen

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Teylingen. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en vanafprijs. Selecteer een bezorgservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instellingen voor opwarmmaaltijden

In het schema hierna tref je een lijst met regionale leveranciers. Dat zijn bijv. stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook leveranciers in Leiden, Leiderdorp en Rijswijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij ScholtenHoofdstraat 2612171 BDSassenheim
BuurtzorgKerkstraat 6 A2201 KMNoordwijk
Keurslager van der BentKerkstraat 502201 KNNoordwijk
Keurslager van GennipHoofdstraat 1142181 EGHillegom
BuurtzorgHoofdstraat 190 b2171 BMSassenheim
Slagerij ClemensVivaldistraat 32162 AALisse
BuurtzorgIndustriekade 12181 AJHillegom
Dorpshuis De Meerkoet LisserbroekKrabbescheerstraat 12165 XGLisserbroek
Wesselius MaaltijdenSatellietbaan 29a2181 MGHillegom
Stichting Welzijn TeylingenJ.P. Gouverneurlaan 40b2171 ERSassenheim
Database met regionale aanbieders van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Teylingen bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorggroepen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter is dit contractueel geregeld met landelijke organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Teylingen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen een lekkere en gezonde maaltijd gebruiken als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Teylingen specifiek aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking vind je de ingrediënten en voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Zoals Gebakken aardappels of Stamppot Boerenkool met rookworst.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Teylingen (opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Teylingen?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €1,30).

Welk type leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Teylingen. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tenslotte onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Teylingen?
Op www.teylingen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Warmond
 • Voorhout
 • Sassenheim