Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Tilburg

Zoekt u (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Tilburg? Hieronder check je meer informatie. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens vertellen we meer over de aanwezige type maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdservices vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteTilburg
PlaatsTilburg
Postcode5038
Website gemeentewww.tilburg.nl
maaltijden-aan-huis-tilburg

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Tilburg?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Rundergehaktballetjes in saus of Procureurlapje, wortelen, gekookte aardappelen. Hierna benoemen we voorbeelden van doelgroepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Senioren: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan zoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij, en vetarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, de sportschool en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Tilburg

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Tilburg dan heb je 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, prijzen, houdbaarheid en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Ideaal als u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-tilburg

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna verstrekken we een lijst met professionele organisaties voor tafeltje dekje in Tilburg. Per aanbieder bieden we praktische info zoals assortiment en het tarief. Selecteer een aanbieder om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van bezorgmaaltijden

Hierna vind je een overzicht met plaatselijke bezorgservices. Bijvoorbeeld supermarkten, cateraars, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Oosterhout, Geertruidenberg en Etten-Leur.

LeverancierAdresPostcodePlaats
MaaltijdenExpresBoomstraat 1615038 GRTilburg
Slagerij La CucinaGemullehoekenweg 55061 MAOisterwijk
Keurslager van HoofKreitenmolenstraat 275071 BAUdenhout
Van RoesselDorpsstraat 635051 CJGoirle
De WeverDoctor Deelenlaan 65042 ADTilburg
Slagerij van de ZandeAmer 55032 AZTilburg
Slagerij van HestTilburgseweg 815051 ABGoirle
SPAR AertsBurg. Van de Mortelplein 415037 PJTilburg
ThebeKerkstraat 45051 LBGoirle
Slagerij van der DonkPaletplein 125044 JBTilburg
Overzicht met kleinschalige instanties van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Tilburg bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. In dit soort situaties wil je graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook verzorgingslocaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal hebben ze een overeenkomst met bekende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Tilburg. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd eten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Tilburg in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat vaak meer info over de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijv. Macaroni met kaas of Gekookte aardappels.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 5 tot 10 minuten op 600 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Tilburg (warm).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Tilburg?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,80. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,10. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en desserts (vanaf €1,20).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Tilburg. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Tilburg?
Via www.tilburg.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Udenhout
 • Berkel-Enschot