Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Tubbergen

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Tubbergen? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens behandelen we ook de actuele soorten maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar voorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioOverijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsTubbergen
Postcode7651
Website gemeentewww.tubbergen.nl
maaltijden-aan-huis-tubbergen

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Tubbergen?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een dagelijkse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Kip naar oma’s recept, gebakken aardappelen en Gestoofde prei. In onderstaand blok bekijk je voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Senioren krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De etenswaren zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en koolhydraatarm, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Een drukke baan, hobby’s en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Tubbergen

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Tubbergen dan zijn er 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, kosten, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeker praktisch op het moment dat u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-tubbergen

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het volgende schema vind je een verzameling bekende organisaties voor tafeltje dekje in Tubbergen. Per instantie bekijk je uitleg over aanbod en vanafprijs. Tik op de button van een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde organisaties van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema bieden we een weergave van lokaal georiënteerde instanties. Bijvoorbeeld supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen. Op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Almelo, Wierden en Losser.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMolenstraat 28 A7651 AWTubbergen
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
Tafeltje Dekje DinkellandKerkstraat 94A7667 PZReutum
TMZ – De BorgstaeteBorgstaete 317651 LBTubbergen
Keurslagerij HulshofGrotestraat 217651 CGTubbergen
Carint ReggelandAkeleistraat 267641 CSWierden
ZorgAccentDe Eendracht 23-257651 CZTubbergen
ZorgAccentRijssensestraat 77642 CVWierden
EeshofEeshoflaan 217651 LZTubbergen
Tafeltje Dekje TubbergenJulianastraat 217651 CSTubbergen
Schema met gemeentelijke instellingen van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Tubbergen bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als onderneming wil je natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentrums (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Tubbergen. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd gebruiken voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Tubbergen specifiek aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Denk aan Runderragout, bloemkool, gekookte aardappelen & Kippenbout à la bonne femme.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 120 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Tubbergen (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Tubbergen?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,70. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Tubbergen. Onder andere grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Tubbergen?
Door middel van www.tubbergen.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Langeveen
 • Geesteren
 • Reutum
 • Fleringen
 • Albergen
 • Manderveen
 • Mander
 • Hezingen
 • Vasse
 • Harbrinkhoek
 • Mariaparochie