Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Twenterand

Oriënteert u zich op lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Twenterand? Hieronder bieden we aanvullende details. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Eveneens gaan we dieper in op de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje voorzieningen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteTwenterand
PlaatsTwenterand
Postcode7671
Website gemeentewww.twenterand.nl
maaltijden-aan-huis-twenterand

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Twenterand?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: kip piri-piri, wokgroente, gebak. aardappelen & Pannenkoeken met spek. In het gedeelte hierna bekijk je allerlei soorten groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden en ook om mentaal gezond te blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: School, werken, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Twenterand

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Twenterand dan heb je drie alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, onkosten, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls elke 2 weken bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst op het moment dat het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-twenterand

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna check je een weergave van professionele bezorgers van tafeltje dekje in Twenterand. Per leverancier doorzoek je eenvoudig praktische info zoals het type maaltijden en de kosten. Klik op een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bezorgservices van senioren maaltijden

Hierna bekijk je een overzicht met gemeentelijke instellingen. Voorbeelden zijn stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook adresgegevens van partijen in Borne, Tubbergen en Dinkelland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager KenkhuisWesteinde 137671 EKVriezenveen
ZorgAccentKoningin Beatrixlaan 217681 AGVroomshoop
Traiteur SchippersAmaliaplein 67681 MGVroomshoop
ZorgAccentKoningsweg 347672 GDVriezenveen
Stichting Maaltijdvoorziening TwenterandWesteinde 2637671 ERVriezenveen
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
Carint ReggelandKoningsweg 307672 GDVriezenveen
Tafeltje Dekje DinkellandKerkstraat 94A7667 PZReutum
BuurtzorgLutkeberg 697678 AJGeesteren
De Vriezenhof – de DiamantJonkerlaan 57671 GMVriezenveen
Schema met lokale instanties van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Twenterand bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel werken ze samen met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Twenterand. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Twenterand in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je een overzicht met de voedingswaarden en toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Denk aan Babi pangang met bami goreng & Stamppot rucola met zongedroogde tomaten.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 100 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Twenterand (reeds verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Twenterand?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,70. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (gemiddeld €5,95. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,50) en dessert (vanaf €1,10).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Twenterand. Het gaat hier om speciaal ingerichte keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Daarnaast zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Twenterand?
Door middel van www.twenterand.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Geerdijk
 • Vroomshoop
 • Westerhaar-Vriezenveensewijk
 • Bruinehaar
 • Vriezenveen