Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Tynaarlo

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Tynaarlo? Middels onze site vind je meer informatie. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Tevens leggen we alles uit over de verschillende type maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioDrenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsTynaarlo
Postcode9481
Website gemeentewww.tynaarlo.nl
maaltijden-aan-huis-tynaarlo

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Tynaarlo?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Donkey Kicks Chicken of Rode kool met appel. Hierna vind je verschillende groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen: 75-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: School, werken, de sportschool en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Tynaarlo

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Tynaarlo dan heb je feitelijk drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Iedere maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over hoe groot het aanbod is, tarieven, herkomst producten en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. De oplossing als het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-tynaarlo

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel vind je een database met grote keukens voor tafeltje dekje in Tynaarlo. Per aanbieder tref je relevante zaken zoals het actuele aanbod en budget. Tik op de button van een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een weergave van kleinschalige maaltijdservices. Denk dan aan slagerijen, zorginstellingen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Assen, Aa en Hunze en Dantumadiel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
SPAR PompVan Boekerenweg 19501 GDStadskanaal
EetwinkelGasselterweg 29514 BLGasselternijveen
BCM OuderenzorgWiekedreef 29501 EAStadskanaal
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
Keurslager KleinHoofdstraat 379501 CMStadskanaal
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
TSN ThuiszorgBlokwieke 49501 EXStadskanaal
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
Weergave met lokaal georiënteerde bezorgservices van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Tynaarlo bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel werken ze samen met landelijke organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Tynaarlo. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen een lekkere en voedzame maaltijd eten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Tynaarlo in Nederland aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Denk aan Varkenshaas boontjes schotel & Vegetarische balletjes in saus.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Tynaarlo (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Tynaarlo?
De prijzen van de verschillende maaltijden lopen flink uiteen. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €5,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,40) en nagerecht (vanaf €1,40).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Tynaarlo. Denk dan aan grootschalige keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ook zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Tynaarlo?
Door middel van www.tynaarlo.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Eelde
 • Paterswolde
 • Eelderwolde
 • Donderen
 • Zuidlaren
 • De Groeve
 • Zuidlaarderveen
 • Midlaren
 • Vries
 • Zeegse
 • Taarlo
 • Zeijen
 • De Punt
 • Yde
 • Winde
 • Bunne