Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Uden

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Uden? Op deze pagina verstrekken we meer informatie. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Verder vertellen we meer over de actuele type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Brabant
GemeenteUden
PlaatsUden
Postcode5401
Website gemeentewww.uden.nl
maaltijden-aan-huis-uden

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Uden?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Rookworst met vleesjus, stamppot andijvie en/of Bloemkool cordonbleu schotel. In onderstaande tekst beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Een drukke baan, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Uden

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Uden dan heb je 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, tarieven, kwaliteit en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Meestal om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-uden

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder verstrekken we een weergave van landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Uden. Per bedrijf vind je details als het type maaltijden en budget. Klik op de knop van een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van senioren maaltijden

Hierna vind je een database met regionale instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Zaltbommel, Grave en Sint-Michielsgestel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Keurslager JansenNieuwstraat 475421 KNGemert
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Schema met gemeentelijke leveranciers van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Uden bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hieronder sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met landelijke bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Uden. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Uden zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Vegetarische pastaschotel met tomaten en Hachee, rode kool, gekookte aardappelen.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Uden (warm).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Uden?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,85. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €1,00).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Uden. Onder andere grootschalige keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tevens zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Uden?
Op www.uden.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er landelijk regelingen via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Odiliapeel
 • Volkel