Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Uithoorn

Zoekt u aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Uithoorn? Aan de hand van deze site bekijk je alle belangrijke aspecten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook vertellen we meer over de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook instellingen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeenteUithoorn
PlaatsUithoorn
Postcode1423
Website gemeentewww.uithoorn.nl
maaltijden-aan-huis-uithoorn

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Uithoorn?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Rundvlees met gegrilde groente en Rode kool met appel. In onderstaande tekst vind je voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, zoutarm, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Studie, sport en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Uithoorn

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Uithoorn dan heb je 3 alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, financiën, bewaaradviezen en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeker praktisch wanneer het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-uithoorn

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema verstrekken we een weergave van bekende aanbieders van tafeltje dekje in Uithoorn. Per bezorgservice verstrekken we uitleg over aantal maaltijden en de kosten. Kies een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor senioren maaltijden

In het schema hieronder bieden we een weergave van lokale aanbieders. Bijvoorbeeld cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten, stichtingen. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Almere, Gooise Meren en Blaricum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Keurslager KruyswijkOphelialaan 1551431 HDAalsmeer
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
Tabel met lokaal georiënteerde bezorgservices van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Uithoorn bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel hebben ze een overeenkomst met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Uithoorn. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen een lekkere en voedzame maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Uithoorn zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een doorsnee-ovenmaalltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Onder andere Gestoofde kip moksi alesi & Spaghetti bolognese schotel.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 35 minuten op 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 tot 8 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Uithoorn (warm).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Uithoorn?
De prijzen van de verschillende maaltijden lopen flink uiteen. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en toetje (vanaf €1,40).

Welk type leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Uithoorn. Voorbeelden zijn grootschalige keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Uithoorn?
Door middel van www.uithoorn.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • De Kwakel