Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Urk

Oriënteert u zich op lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Urk? Via deze website tref je meer informatie. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer gaan we verder in op de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar bedrijven vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFlevoland
GemeenteUrk
PlaatsUrk
Postcode8321
Website gemeentewww.urk.nl
maaltijden-aan-huis-urk

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Urk?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een verse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Appel pannenkoek en/of Kipstukjes saté, jambalaya rijst, gem. groenten. In de volgende paragraaf vind je heel uiteenlopende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: Studeren, sport en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Urk

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Urk dan bestaan er drie opties om uit te kiezen: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. We vertellen je hieronder meer over hoe groot het aanbod is, kosten, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Doorgaans 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst als het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-urk

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bieden we een lijst met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Urk. Per instantie bekijk je details als het type maaltijden en de kosten. Klik op de button van een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor bezorgmaaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van regionale aanbieders. Voorbeelden zijn stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars, zorginstellingen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Dronten, Noordoostpolder en Heerde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BrouwerDe Hofstee 48321 HGUrk
Keurslager MulderWeemstraat 618331 JASteenwijk
Zorggroep Oude en Nieuwe LandMeester Z. ter Steghestraat 98331 KGSteenwijk
De HerbergKerkstraat 18325 BHVollenhove
Talma – HavenAnkerplaats 28321 RTUrk
SPAR Ten NapelGraaf Florislaan 348312 AXCreil
Slagerij BrouwerRansuil 558322 CPUrk
Keurslager PeesBreestraat 25b8316 ANMarknesse
BuurtzorgDe Weyert 408325 EMVollenhove
Talma – Het DokVlechttuinen 18322 BAUrk
Schema met lokale instellingen van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Urk bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met landelijke keukens voor kant-en-klare maaltijden in Urk. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Urk in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Zoals Babi pangang met bami goreng en Gebonden goulashsoep.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 tot 10 minuten op 500 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Urk (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Urk?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,55. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €5,95. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Urk. Onder andere professionele keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Daarnaast zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Urk?
Via www.urk.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij bestaan er andere regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.