Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Utrecht

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Utrecht? Op maaltijdaanhuis.com vind je alles wat je moet weten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor wie het geschikt is. Evenzeer gaan we verder in op de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan instellingen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioUtrecht
GemeenteUtrecht
PlaatsUtrecht
Postcode3521
Website gemeentewww.utrecht.nl
maaltijden-aan-huis-utrecht

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Utrecht?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Pasta Carbonara met ei, spek en ui of Macaroni in tomatensaus, ham, kaas. Hierna bekijk je heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Met behulp van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, hobby’s en vrienden: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Utrecht

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Utrecht dan heb je 3 opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, tarieven, smaak en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Meestal wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Erg handig wanneer het koken niet meer gaat en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-utrecht

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema bekijk je een opsomming van erkende organisaties voor tafeltje dekje in Utrecht. Per bedrijf verstrekken we relevante zaken zoals aanbod en de kosten. Kies een organisatie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van thuismaaltijden

Hieronder bieden we een weergave van plaatselijke maaltijdservices. Voorbeelden zijn stichtingen, cateraars, slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Oudewater, Woerden en Lopik.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij van SchipBalijelaan 163521 GRUtrecht
BuurtzorgAmazonedreef 47B3563 CAUtrecht
Restaurant Careyn RosendaelIndusdreef 53564 GVUtrecht
De Reiger CateringJagerskade 13-153552 TLUtrecht
Keurslager PottSmaragdplein 2233523 EHUtrecht
Slagerij van VuurenTwijnstraat 523511 ZMUtrecht
Zuwe ZorgMaarssenbroeksedijk 43542 DNUtrecht
Stichting U CentraalPieterskerkhof 163512 JRUtrecht
Sakarya ThuiszorgVechtensteinlaan 16 N3555 XSUtrecht
AxionContinu – TolsteegSaffierlaan 103523 RCUtrecht
Overzicht met regionale bedrijven van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Utrecht bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorggroepen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel hebben ze een overeenkomst met landelijke organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Utrecht. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Utrecht in de regel aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos staat meestal een tabel met de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Denk aan Spitskoolschotel en aardappelpuree & Gebonden aspergesoep.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 35 minuten op 125 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Utrecht (al voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Utrecht?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren variëren nogal. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,70) en desserts (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Utrecht. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Utrecht?
Op www.utrecht.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast bestaan er andere regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Haarzuilens
 • De Meern
 • Vleuten