Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Utrechtse Heuvelrug

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in Utrechtse Heuvelrug? Middels onze site bieden we alles wat je moet weten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer leggen we alles uit over de actuele maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar organisaties vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar de veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
PlaatsUtrechtse Heuvelrug
Postcode3941
Website gemeentewww.heuvelrug.nl
maaltijden-aan-huis-utrechtse-heuvelrug

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Utrechtse Heuvelrug?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Bami babi ketjap en/of Gehakt in kappertjessaus. In het gedeelte hierna beschrijven we allerlei soorten groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze kant-en-klaar producten zijn super gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, gemalen, en koolhydraatarm, natriumarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: School, werken, de sportschool en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Utrechtse Heuvelrug

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Utrechtse Heuvelrug dan heb je 3 keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, onkosten, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Erg handig indien u zelf niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-utrechtse-heuvelrug

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder bekijk je een database met populaire keukens voor tafeltje dekje in Utrechtse Heuvelrug. Per leverancier check je uitleg over het actuele aanbod en de kosten. Klik op de button van een maaltijdservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instanties van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema vind je een weergave van lokale instanties. Dat zijn bijv. supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen. Elders op deze website vind je ook organisaties in Rhenen, Woudenberg en Zeewolde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje-Dek-JeJan Steenlaan 143941 CMDoorn
Slagerij Van DijkHoningraat 553956 HHLeersum
BuurtzorgScherpenzeelseweg 73956 KBLeersum
Maaltijdservice Kromme RijnstreekGraaf van Lynden van Sandenburgweg 13945 PACothen
Slager BenKampweg 383941 HJDoorn
De kleine schansSchans 293931 KJWoudenberg
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 293945 BKCothen
Charim – GroenewoudeKersentuin 13931 SRWoudenberg
QuaRijn – De SchermerijTorenzichtlaan 23956 HALeersum
QuaRijn – BeatrixJacob van Ruysdaellaan 173941 ZEDoorn
Overzicht met kleinschalige aanbieders van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Utrechtse Heuvelrug bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Utrechtse Heuvelrug. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Utrechtse Heuvelrug in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. O.a. Kalkoenfiletlapje, doperwten, rijst of Lamscurry met sperziebonen, pikante cajun rijst.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 30 minuten op 100 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 10 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Utrechtse Heuvelrug (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Utrechtse Heuvelrug?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,55. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €6,10. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en nagerecht (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Utrechtse Heuvelrug. We hebben het dan over professionele keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?
Door middel van www.heuvelrug.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Driebergen-Rijsenburg
 • Overberg
 • Amerongen
 • Leersum
 • Maarsbergen
 • Maarn
 • Doorn