Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Valkenburg aan de Geul

Oriënteert u zich op (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Valkenburg aan de Geul? Middels onze site check je tips en adviezen. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer behandelen we ook de verschillende maaltijdopties. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
PlaatsValkenburg aan de Geul
Postcode6301
Website gemeentewww.valkenburg.nl
maaltijden-aan-huis-valkenburg-aan-de-geul

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Valkenburg aan de Geul?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Denk dan aan gerechten als: Spaghettischotel bolognese of Rode bieten met een speklap en jus. In de volgende paragraaf bekijk je allerlei soorten groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aangemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, school en sport moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Werk, hobby’s en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Valkenburg aan de Geul

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Valkenburg aan de Geul dan heb je 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in assortiment, prijzen, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Een uitkomst in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-valkenburg-aan-de-geul

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema tref je een weergave van erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Valkenburg aan de Geul. Per bedrijf vind je praktische info zoals het huidige assortiment en het tarief. Tik op de button van een aanbieder om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van thuismaaltijden

In onderstaand schema tref je een verzameling gemeentelijke bezorgservices. Onder andere zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, supermarkten, cateraars. Op deze website vind je ook aanbieders in Eijsden-Margraten, Vaals en Maastricht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Slagerij KuypersTenelenweg 26367 VVVoerendaal
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Database met regionale leveranciers van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Valkenburg aan de Geul bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Valkenburg aan de Geul. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd eten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Valkenburg aan de Geul zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen zijn er de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijv. Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst & Runderstoofpotje, andijvie, aardappelpuree.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Valkenburg aan de Geul (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Valkenburg aan de Geul?
De tarieven van maaltijden aan huis kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,70. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €5,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,25) en toetje (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Valkenburg aan de Geul. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Valkenburg aan de Geul?
Aan de hand van www.valkenburg.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Walem
 • Berg en Terblijt
 • Schin op Geul