Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Valkenswaard

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Valkenswaard? Middels onze site tref je alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer gaan we dieper in op de diverse gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
PlaatsValkenswaard
Postcode5554
Website gemeentewww.valkenswaard.nl
maaltijden-aan-huis-valkenswaard

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Valkenswaard?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smaakvolle kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Verse waldorfsalade of Linzensoep met bleekselderij. In onderstaande tekst tref je diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Oudere mensen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De etenswaren zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen gezond te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en diabetes, vetarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Werk, hobbies en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Valkenswaard

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Valkenswaard dan heb je feitelijk 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, tarieven, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Erg handig op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-valkenswaard

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hierna bieden we een weergave van professionele bezorgers van tafeltje dekje in Valkenswaard. Per instantie check je uitleg over aantal maaltijden en de tarieven. Selecteer een leverancier voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdservices van senioren maaltijden

Hieronder bekijk je een database met lokale instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, stichtingen. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Eersel, Reusel-De Mierden en Bernheze.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij GossensEindhovenseweg 425554 ACValkenswaard
Stichting Maaltijdservice De KempenHof 105571 CCBergeijk
ZuidZorg WijkzorgKlaproosstraat 605571 JHBergeijk
Catering ContentLeemskuilen 25563 CKWesterhoven
BuurtzorgBakkerstraat 535554 EDValkenswaard
ZuidZorg WijkzorgGroeneweg 27c5541 AGReusel
Keurslager AdriaansDommelseweg 36A5554 NSValkenswaard
ZuidZorg WijkzorgRijt 25552 BKValkenswaard
Keurslagerij HoppenbrouwersHof 475571 CBBergeijk
Kempenhof – ValkenhofAntwerpsebaan 35554 JVValkenswaard
Database met plaatselijke organisaties van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Valkenswaard bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentra (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter is dit contractueel geregeld met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Valkenswaard. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zo een smakelijke en gezonde maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Valkenswaard normaliter aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst zijn er de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Bijv. Spaghetti, tonijn, kappertjes & Stamppot boerenkool.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 110 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Valkenswaard (reeds verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Valkenswaard?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €5,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,20).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Valkenswaard. Onder andere cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Daarnaast zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Valkenswaard?
Via de info op www.valkenswaard.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook zijn er mogelijkheden via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.