Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Velsen

Heeft u belangstelling voor lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Velsen? Op maaltijdaanhuis.com bekijk je een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder gaan we verder in op de huidige gerechten opties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan aanbieders vergelijken. Tenslotte kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeenteVelsen
PlaatsVelsen
Postcode1971
Website gemeentewww.velsen.nl
maaltijden-aan-huis-velsen

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Velsen?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smakelijke kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Lam masala, aardappelen, kouseband, roti koek en/of Linzensoep met bleekselderij. In onderstaande tekst bekijk je diverse groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Oudere mensen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de werking van hersenen te stimuleren. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en vetarm, natriumarm, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, sport en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Velsen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Velsen dan zijn er 3 opties: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, prijzen, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Vaak 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-velsen

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hieronder bekijk je een verzameling grote leveranciers van tafeltje dekje in Velsen. Per bezorgservice bieden we praktische info zoals het huidige assortiment en de prijzen. Klik op de button van een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor opwarmmaaltijden

In de tabel hierna check je een opsomming van regionale maaltijdservices. Voorbeelden zijn stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Bergen Noord-Holland, Heemskerk en Castricum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgRijksstraatweg 113 A1969 LDHeemskerk
Tafeltje Dekje HaarlemGedempte Oude Gracht 1382011 GXHaarlem
Keurslager KeirsgieterDe Ruijterweg 282014 AWHaarlem
Keurslager van HaasterSter Bastion 421991 PNVelserbroek
BuurtzorgTrompstraat 1531972 ADIJmuiden
Viva! – WesterheemWesterheem 901964 EJHeemskerk
BuurtzorgDriehuizerkerkweg 1131985 HBDriehuis
Viva! – WaterrijckLessestraat 81966 SGHeemskerk
VersmenuL.Springerstraat 161992 BWVelserbroek
Slagerij GroenendaalCepheusstraat 311973 VRIJmuiden
Database met kleinschalige maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Velsen bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Vaak is dit contractueel geregeld met erkende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Velsen. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd opeten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Velsen specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Zoals Raapstelen stamppot & Gebakken krieltjes.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 – 40 minuten op 125 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 12 minuten op 500 – 650 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Velsen (al voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Velsen?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,25. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,95).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Velsen. Onder andere grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Velsen?
Via www.velsen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Santpoort-Zuid
 • Santpoort-Noord
 • Velserbroek
 • Driehuis
 • Velsen-Zuid
 • IJmuiden
 • Velsen-Noord