Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Venlo

Bent u op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Venlo? Via onze site check je alles wat je moet weten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens gaan we verder in op de verschillende gerechten opties. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioLimburg
GemeenteVenlo
PlaatsVenlo
Postcode5912
Website gemeentewww.venlo.nl
maaltijden-aan-huis-venlo

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Venlo?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Kip in kerriesaus, doperwten, rijst & Wisselmenu Asperge Brabanconne. In de volgende paragraaf bekijk je allerlei soorten groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze etenswaren zijn super gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, en vetarm, natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. School, een drukke baan en sport/muziek hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Studie, muziek en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Venlo

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Venlo dan heb je feitelijk drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, budget, smaak en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. In de regel per 6 of 12 stuks op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing indien u geen keuken heeft en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-venlo

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een database met grote aanbieders van tafeltje dekje in Venlo. Per bedrijf verstrekken we praktische info zoals assortiment en budget. Tik op de knop van een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

In de tabel hierna tref je een opsomming van gemeentelijke instanties. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook organisaties in Maasdriel, Horst aan de Maas en Boxmeer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Culi-ViteNoord Binnensingel 235911 EAVenlo
Mary Surinaamse maaltijdserviceSchoolstraat 175941 GBVelden
SPAR van ElkMaasstraat 515944 CBArcen
De Nieuwe MuntLingsterhofweg 124-1265931 MBTegelen
Slagerij de KarbinderWolweversstraat 765914 PGVenlo
Keurslagerij ThijssenDe Merret 65845 DASint Anthonis
BuurtzorgPosthuisstraat 75931 EMTegelen
Ikgavoorvers.nlStevensbeekseweg 3-A5845 ERSint Anthonis
Keurslager van HeesKerkstraat 735931 NMTegelen
BuurtzorgMaagdenbergweg 275915 CPVenlo
Schema met lokale instanties van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Venlo bezorgen

Kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren en fabrieken kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorggroepen (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal hebben ze een overeenkomst met populaire leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Venlo. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Veel thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Venlo in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit oer-Hollandse gerechten, verse seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. O.a. Stamppot Boerenkool met rookworst & Minestrone maaltijdsoep.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 20 minuten op 110 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 tot 10 minuten op 550 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Venlo (al voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Venlo?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Venlo. Onder andere professionele keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens bestaan er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Venlo?
Door middel van www.venlo.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Belfeld
 • Arcen
 • Lomm
 • Velden
 • Steyl
 • Tegelen