Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Vijfheerenlanden

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in Vijfheerenlanden? Via onze site tref je relevante info. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook leggen we alles uit over de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar aanbieders vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsVijfheerenlanden
Postcode4141
Website gemeentewww.vijfheerenlanden.nl
maaltijden-aan-huis-vijfheerenlanden

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Vijfheerenlanden?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. Selecteer bijvoorbeeld: Appelcompote met vanille en/of Chili con carne, gehakt, rijst. In onderstaande tekst tref je verschillende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze etenswaren zijn super gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, en natriumarm, koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, muziek en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Vijfheerenlanden

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Vijfheerenlanden dan zijn er drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, prijzen, kwaliteit en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Vaak elke 2 weken bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Een uitkomst als u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-vijfheerenlanden

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna vind je een weergave van populaire bedrijven voor tafeltje dekje in Vijfheerenlanden. Per organisatie tref je informatie als aantal maaltijden en de tarieven. Klik op de knop van een leverancier voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van kant-en-klaar maaltijden

Hieronder bekijk je een overzicht met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Dit kunnen zijn stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook bedrijven en organisaties in Neder-Betuwe, Buren en Houten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
SPAR AsperenVan Langerakstraat 324147 BJAsperen
Keurslager ArisseDorpsplein 74153 AGBeesd
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
Ad & Tineke ‘s DagwinkelDorpsstraat 114145 KASchoonrewoerd
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
Database met gemeentelijke bezorgservices van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Vijfheerenlanden bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal is dit contractueel geregeld met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Vijfheerenlanden. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd gebruiken rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Vijfheerenlanden de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Onder andere Ajam pangang met nasi goreng & Rundvlees met satésaus, Tjaptjoy en witte rijst.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 125 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Vijfheerenlanden (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Vijfheerenlanden?
De prijzen van de verschillende maaltijden lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €1,40).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Vijfheerenlanden. Dit zijn vaak speciaal ingerichte keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Vijfheerenlanden?
Via de uitleg op www.vijfheerenlanden.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder zijn er mogelijkheden via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kedichem
 • Leerbroek
 • Nieuwland
 • Ameide
 • Meerkerk
 • Lexmond
 • Oosterwijk
 • Schoonrewoerd
 • Leerdam
 • Vianen
 • Hei- en Boeicop
 • Hoef en Haag
 • Hagestein
 • Zijderveld
 • Everdingen
 • Ossenwaard