Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Vlaardingen

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Vlaardingen? Op deze pagina bieden we relevante info. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens gaan we dieper in op de diverse maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
PlaatsVlaardingen
Postcode3131
Website gemeentewww.vlaardingen.nl
maaltijden-aan-huis-vlaardingen

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Vlaardingen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Pittige Thaise soep of Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng. In de box hieronder vind je heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en vetarm, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Hierdoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, hobbies en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Vlaardingen

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Vlaardingen dan heb je feitelijk drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, budget, houdbaarheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Na bezorging zet je het in de vriezer. Meestal wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Zeker praktisch op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-vlaardingen

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling professionele leveranciers van tafeltje dekje in Vlaardingen. Per aanbieder bekijk je specificaties zoals aanbod en vanafprijs. Druk op de button van een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van senioren maaltijden

In het schema hieronder check je een database met lokale bedrijven. Dat zijn bijv. cateraars, zorginstellingen, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Barendrecht, Schiedam en Alblasserdam.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij Van HeijstWaalstraat 293131 CSVlaardingen
Puur & (H)eerlijkHofsingel 183155 ALMaasland
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
Slagerij LandmanKoningshoek 923313144 BAMaassluis
BuurtzorgSchiedamseweg 83134 BJVlaardingen
Vrienden van Oosts-Gravelandseweg 2583125 BKSchiedam
Stichting Present MaassluisRembrandtlaan 23141 HHMaassluis
Careyns-Gravelandseweg 2903125 BKSchiedam
Humanitas – BrinktorenHoekse Brink 2193151 GBHoek van Holland
Woonzorgcentrum UitzichtChurchillsingel 4833137 XBVlaardingen
Opsomming met lokale bezorgservices van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Vlaardingen bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Vlaardingen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en voedzame maaltijd krijgen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Vlaardingen zich aan moeten houden. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gemiddelde ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Onder andere Pasta Venetia en Rundersaucijs in jus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 110 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 12 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Vlaardingen (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Vlaardingen?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,40) en/of een toetje na (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Vlaardingen. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Daarnaast hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Vlaardingen?
Aan de hand van www.vlaardingen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.