Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Vlieland

Wilt u graag verse maaltijden aan huis voor ouderen in Vlieland? Via deze website bieden we alle belangrijke aspecten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder behandelen we ook de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteVlieland
PlaatsVlieland
Postcode8899
Website gemeentewww.vlieland.nl
maaltijden-aan-huis-vlieland

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Vlieland?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Koolvisfilet in mosterdsaus & Varkenssaucijs, rode bieten, aardappelpuree. Hierna tref je allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en diabetes, vetarm, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: School, werken, de fitness en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Vlieland

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Vlieland dan bestaan er 3 varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. De oplossing op het moment dat u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-vlieland

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van grote leveranciers van tafeltje dekje in Vlieland. Per aanbieder bekijk je details als het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Tik op de knop van een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema tref je een database met plaatselijke instanties. Denk dan aan supermarkten, stichtingen, cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Waadhoeke, Terschelling en De Fryske Marren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
Zorggroep – Nij Friesma HiemOostergoostraat 52-549001 CMGrou
BuurtzorgOedsmawei 18a9001 ZJGrou
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Overzicht met lokale maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Vlieland bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Vlieland. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Vlieland normaliter aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos staat meestal een tabel met de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Denk aan Slavink, prei à la crème, gekookte aardappelen of Linzensoep met bleekselderij.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 4 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Vlieland (verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Vlieland?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,50. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,35. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,40) en/of een toetje na (vanaf €1,25).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Vlieland. Voorbeelden zijn grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Vlieland?
Aan de hand van www.vlieland.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.