Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Vlissingen

Zoekt u aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Vlissingen? Middels onze site verstrekken we aanvullende details. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij behandelen we ook de diverse gerechten opties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZeeland
GemeenteVlissingen
PlaatsVlissingen
Postcode4382
Website gemeentewww.vlissingen.nl
maaltijden-aan-huis-vlissingen

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Vlissingen?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Stamppot prei met roomkaas of Stamppot snijbonen met runderstoofpotje. In het gedeelte hierna check je allerlei soorten groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Senioren krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan en ook om mentaal gezond te blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en natriumarm, vetarm, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Een baan, sport en studie wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, sport en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Vlissingen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Vlissingen dan heb je feitelijk drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, prijs, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Vaak per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Een uitkomst op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-vlissingen

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna vind je een weergave van erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Vlissingen. Per instantie bekijk je details als het type maaltijden en een prijsindicatie. Kies een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van magnetronmaaltijden

Hieronder bieden we een overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen. Dat zijn bijv. supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Schouwen-Duiveland, Veere en Gorinchem.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKenau Hasselaarstraat 5574382 ASVlissingen
BuurtzorgNoordweg 8 F4413 ACKrabbendijke
Keurslager Van VelzenDorpsstraat 844413 CEKrabbendijke
SPAR de NeveHoofdweg 254411 ANRilland
BuurtzorgKanaalstraat 674388 BKOost-Souburg
SPAR MaaltijdserviceLangstraat 304374 APZoutelande
Zorggroep Ter WeelMoerplein 734401 HZYerseke
Slagerij GillissenWalstraat 1004381 GEVlissingen
Zorggroep Ter WeelOostkilhoek 324411 DZRilland
BuurtzorgOude Torenstraat 134401 EHYerseke
Database met gemeentelijke bedrijven van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Vlissingen bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Vlissingen. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Vlissingen in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen zijn er de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. O.a. Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree & Groentesoep met balletjes.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 12 minuten op 500 – 650 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Vlissingen (opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Vlissingen?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €5,95. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,35) en desserts (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Vlissingen. Onder andere cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Vlissingen?
Op de website www.vlissingen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Ritthem
 • Oost-Souburg