Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Waadhoeke

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Waadhoeke? Via onze site tref je relevante info. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer behandelen we ook de verschillende type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje voorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsWaadhoeke
Postcode8801
Website gemeentewww.waadhoeke.nl
maaltijden-aan-huis-waadhoeke

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Waadhoeke?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een dagelijkse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree en/of Vegetarische goulash, Doperwten, Witte rijst. In onderstaand blok check je heel uiteenlopende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Met behulp van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze gerechten zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan gemalen, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Waadhoeke

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Waadhoeke dan zijn er drie opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Iedere maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, prijzen, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Een uitkomst indien zelfstandig koken tot het verleden behoort en wanneer opwarmen ook niet gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-waadhoeke

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna vind je een opsomming van professionele bezorgers van tafeltje dekje in Waadhoeke. Per organisatie verstrekken we specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Selecteer een aanbieder om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bedrijven van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een verzameling lokaal georiënteerde leveranciers. Voorbeelden zijn zorginstellingen, stichtingen, cateraars, supermarkten, slagerijen. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Heerenveen, Súdwest-Fryslân en Ooststellingwerf.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Patyna SaxenoordPrinses Beatrixstraat 18801 DAFraneker
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
BuurtzorgHertog van Saxenlaan 808802 PPFraneker
Patyna Aylva StateVan Aylvaweg 298748 CCWitmarsum
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
Patyna AvondrustKerkeburen 668754 EBMakkum
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
Tabel met kleinschalige leveranciers van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Waadhoeke bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorggroepen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Waadhoeke. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Waadhoeke zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je een overzicht met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Denk aan Rundvlees in jus en Aardappelgratin.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 – 40 minuten op 125 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Waadhoeke (warm).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Waadhoeke?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €5,75. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en nagerecht (vanaf €0,90).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Waadhoeke. Het gaat hier om grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Waadhoeke?
Via de info op www.waadhoeke.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Nij Altoenae
 • Westhoek
 • St.-Annaparochie
 • Vrouwenparochie
 • Oudebildtzijl
 • St.-Jacobiparochie
 • Boksum
 • Blessum
 • Deinum
 • Marsum
 • Dronryp
 • Menaam
 • Slappeterp
 • Ingelum
 • Berltsum
 • Wier
 • Bitgum
 • Bitgummole
 • Minnertsga
 • Wjelsryp
 • Spannum
 • Tzummarum
 • Firdgum
 • Klooster Lidlum
 • Oosterbierum
 • Sexbierum
 • Pietersbierum
 • Tzum
 • Hitzum
 • Achlum
 • Herbaijum
 • Dongjum
 • Boer
 • Ried
 • Peins
 • Schalsum
 • Zweins
 • Skingen
 • Winsum
 • Baaium
 • Franeker