Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Waalre

Zoekt u aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Waalre? Op deze pagina lees je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens gaan we dieper in op de verschillende maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Brabant
GemeenteWaalre
PlaatsWaalre
Postcode5582
Website gemeentewww.waalre.nl
maaltijden-aan-huis-waalre

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Waalre?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Kipsaté met bami goreng & Speklapjes met jus en preistamppot. In onderstaand blok bekijk je allerlei soorten groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen te beschermen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Waalre

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Waalre dan zijn er 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, kosten, versheid en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. In de regel om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst indien u niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-waalre

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder check je een weergave van populaire organisaties voor tafeltje dekje in Waalre. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig details als het type maaltijden en vanafprijs. Tik op de button van een leverancier om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna tref je een database met gemeentelijke bezorgservices. Denk dan aan supermarkten, slagerijen, stichtingen, zorginstellingen, cateraars. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook leveranciers in Reusel-De Mierden, Bergeijk en Eersel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Chef GJEindhovenseweg 46a5582 HTWaalre
BuurtzorgKerkstraat 3 B5595 CXLeende
ZuidZorg WijkzorgHofpad 25595 EPLeende
Catering van GrunsvenKapelstraat 265591 HEHeerde
Keurslager van TongerlooDen Hof 1385582 JZWaalre
RobertZ afhaalrestaurantFrater Romboutsstraat 165571 KZBergeijk
ZuidZorg WijkzorgAnna Paulownalaan 25583 BEWaalre
Keurslager VosBlokvenlaan 25581 GNWaalre
ZuidZorg WijkzorgJan Deckersstraat 65591 HSHeeze
Trees voor ThuisValkenswaardseweg 145582 VBWaalre
Tabel met kleinschalige bezorgservices van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Waalre bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met landelijke leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Waalre. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Waalre aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. O.a. Pompoensoep met vermicelli & Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 20 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Waalre (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Waalre?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,90. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €5,95. Voor een warme levering (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Waalre. Het betreft cateraars en/of gespecialiseerde keuken die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tenslotte bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Waalre?
Via de uitleg op www.waalre.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.