Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Wageningen

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Wageningen? Middels onze site vind je alles wat je moet weten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer gaan we verder in op de beschikbare type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar aanbieders vergelijken. Als laatste kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteWageningen
PlaatsWageningen
Postcode6701
Website gemeentewww.wageningen.nl
maaltijden-aan-huis-wageningen

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Wageningen?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen of Hamlapje in jus. In onderstaand blok bekijk je verschillende groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, zoutarm, gemalen, lactosevrij, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Studie, hobbies en andere bezigheden: we hebben het erg druk. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Wageningen

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wageningen dan heb je feitelijk 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing als u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-wageningen

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna bekijk je een opsomming van landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Wageningen. Per leverancier check je specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Klik op de button van een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bezorgservices van senioren maaltijden

Hierna tref je een lijst met lokaal georiënteerde organisaties. Onder andere stichtingen, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in West Maas en Waal, Lingewaard en Beuningen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij ElingsHoogstraat 456701 BMWageningen
Heerlijk aan Huis maaltijdserviceMansholtlaan 206708 PAWageningen
SPAR MaaltijdserviceBrinkmanlaan 96708 RRWageningen
BuurtzorgChurchillweg 56707 JAWageningen
Opella – Rustenburg5 Mei Plein 406701 DWWageningen
Rijnwaal – Sint JozefKloosterplein 46691 CXGendt
Maaltijdservice SolidezRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
Welner MaaltijdenHuigensstraat 106691 ELGendt
Zinzia ZorggroepPlein 15 Augustus 16708 ALWageningen
SPAR GeertjeswegGeertjesweg 566706 EDWageningen
Schema met gemeentelijke bedrijven van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Wageningen bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als werkgever wil je dan graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorggroepen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Vaak hebben ze een overeenkomst met landelijke keukens voor kant-en-klare maaltijden in Wageningen. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Wageningen zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Denk aan Gestoomde zalm, broccoli, gekookte aard. of Chili sin carne.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 110 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Wageningen (al opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Wageningen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,00. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Wageningen. We hebben het dan over professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Wageningen?
Op www.wageningen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.