Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Wassenaar

Oriënteert u zich op lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Wassenaar? Hieronder check je relevante info. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor wie het geschikt is. Eveneens gaan we dieper in op de beschikbare soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioZuid-Holland
GemeenteWassenaar
PlaatsWassenaar
Postcode2242
Website gemeentewww.wassenaar.nl
maaltijden-aan-huis-wassenaar

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Wassenaar?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt bijv. denkena aan: Kipfilet met vleesjus, witte rijst, wokgroenten of Runderbouillon. Hieronder vind je allerlei soorten groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om gewicht te verliezen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Wassenaar

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wassenaar dan zijn er in feite 3 keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, kosten, kwaliteit en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-wassenaar

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het schema hieronder tref je een weergave van erkende keukens voor tafeltje dekje in Wassenaar. Per bezorgservice tref je relevante zaken zoals het actuele aanbod en vanafprijs. Tik op de button van een bezorgservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instanties van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder bieden we een opsomming van regionale maaltijdservices. Denk dan aan cateraars, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Hillegom, Katwijk en Haarlemmermeer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SMO WassenaarVan Heeckerenstraat 22242 GXWassenaar
Versmarkt VreeburgDuivenvoorde 3842261 ASLeidschendam
WZH – SchoorwijckZaagmolenstraat 962265 WZLeidschendam
Topaz – ForeschateRouboslaan 12252 TMVoorschoten
Keurslager GroeneveldLuifelbaan 262242 KVWassenaar
Verpleeghuis DuinstedeDeijlerweg 2082241 ALWassenaar
Gewoon Lekker ThuisBachlaan 212252 NBVoorschoten
SMO – Open EettafelHillenaarlaan 182241 HXWassenaar
Chef ManusKortenaerlaan 24-422253 TJVoorschoten
BuurtzorgSchoolstraat 1742252 CNVoorschoten
Tabel met plaatselijke bezorgservices van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Wassenaar bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna behandelen we diverse opties .

 • Organisaties bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met erkende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Wassenaar. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Wassenaar normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. O.a. Groenteburger, prei, aardappelen & Kersenpannenkoek.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 100 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 12 minuten op 500 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Wassenaar (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Wassenaar?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,90. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,65) en desserts (vanaf €1,30).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Wassenaar. Het gaat hier om grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tevens kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Wassenaar?
Via de uitleg op www.wassenaar.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast zijn er mogelijkheden via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.