Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Waterland

Wilt u graag verse maaltijden aan huis voor ouderen in Waterland? Via deze website bieden we meer informatie. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook vertellen we meer over de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Holland
GemeenteWaterland
PlaatsWaterland
Postcode1141
Website gemeentewww.waterland.nl
maaltijden-aan-huis-waterland

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Waterland?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Visschotel met wortel en gebakken aardappel of Chili con carne. Hieronder beschrijven we diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, feestjes en hobbies hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, de fitness en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Waterland

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Waterland dan heb je drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, financiën, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Doorgaans per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig wanneer u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-waterland

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema vind je een overzicht met professionele keukens voor tafeltje dekje in Waterland. Per leverancier vind je informatie als het actuele aanbod en de prijzen. Klik op een maaltijdservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor thuismaaltijden

Hierna tref je een lijst met lokaal georiënteerde instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Diemen, Edam-Volendam en Het Hogeland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Catering MonnickendamHavenstraat 341141 AXMonnickendam
Slagerij StronkhorstAmsterdamseweg 1261182 HHAmstelveen
Keurslager KolkKostverlorenhof 171183 EAAmstelveen
Slagerij KonijnZwanenburgerdijk 4671161 NWZwanenburg
BuurtzorgHermanus Reyntjeslaan 21141 HCMonnickendam
Zorgcirkel – De MeerminPaulus Pietersstraat 11135 GSEdam
Keurslager SpronkZuideinde 141141 VJMonnickendam
Vandaag Kook IkJan Nieuwenhuizenplein 111135 WTEdam
Zorgcentra MeerlandenKamerlingh Onneslaan 1311171 AEBadhoevedorp
Keurslager SpronkHet Spil 401141 SGMonnickendam
Weergave met kleinschalige maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Waterland bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Waterland. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Waterland in Nederland aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Zo zijn er typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Bijv. Tagliatelle, kip, paddestoelen of Schnitzel mexico schotel.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 35 minuten op 110 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 5 tot 10 minuten op 550 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Waterland (verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Waterland?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,55) en desserts (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Waterland. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Waterland?
Via www.waterland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Ilpendam
 • Watergang
 • Monnickendam
 • Katwoude
 • Broek in Waterland
 • Zuiderwoude
 • Uitdam
 • Marken