Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Weert

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Weert? Via deze website lees je meer informatie. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder gaan we dieper in op de diverse soorten gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan voorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioLimburg
GemeenteWeert
PlaatsWeert
Postcode6001
Website gemeentewww.weert.nl
maaltijden-aan-huis-weert

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Weert?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een verse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Kipfilet in uienjus, Andijviestamppot en Heldere kippensoep. In de box hieronder beschrijven we heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om gewicht te verliezen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en koolhydraatarm, vetarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, school en sport wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: Studeren, sport en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol groenten en eiwitten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Weert

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Weert dan bestaan er 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Iedere maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over assortiment, kosten, bewaaradviezen en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaal per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Ideaal op het moment dat u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-weert

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hierna tref je een overzicht met grote bedrijven voor tafeltje dekje in Weert. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig informatie als het actuele aanbod en de tarieven. Klik op de knop van een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instellingen voor opwarmmaaltijden

In de volgende tabel check je een lijst met lokale bedrijven. Voorbeelden zijn zorginstellingen, stichtingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook organisaties in Venlo, Peel en Maas en Bergen Limburg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Tafeltje-Dek-JeKasteelsingel 86001 EZWeert
Let´s Cook MaaltijdserviceDeken van Baarsstraat 6a6021 BHBudel
Keurslager van RooijNieuwstraat 306021 HSBudel
Proteion – SterreboschOnder de Bomen 46017 ALThorn
Keurslager van BrusselMuntpassage 386001 GMWeert
BuurtzorgKerkstraat 785981 CHPanningen
SPAR DerksenSebastiaanstraat 126011 REEll
BuurtzorgPiet Petersstraat 1 – 35993 DCMaasbree
Proteion – St. JozefKloosterlaan 76019 ANWessem
Smakelijketen.nuMaaseikerweg 1626006 ADWeert
Database met lokaal georiënteerde instanties van senioren maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Weert bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter hebben ze een overeenkomst met landelijke keukens voor kant-en-klare maaltijden in Weert. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd opeten rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Weert in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijv. Kabeljauw, dillesaus, sperziebonen, krieltjes en Varkensvlees met appel in saus.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 20 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 12 minuten op 550 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Weert (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Weert?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (rond de €6,00. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,65) en/of een toetje na (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Weert. Onder andere grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tevens hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Weert?
Op de website www.weert.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Stramproy