Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis West Maas en Waal

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in West Maas en Waal? Op maaltijdaanhuis.com verstrekken we alle belangrijke aspecten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor wie het geschikt is. Daarbij bespreken we de diverse maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdservices vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
PlaatsWest Maas en Waal
Postcode6658
Website gemeentewww.westmaasenwaal.nl
maaltijden-aan-huis-west-maas-en-waal

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in West Maas en Waal?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een gezonde kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi en/of Kip tikka masala, witte rijst, doperwten. In de volgende paragraaf bekijk je voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Oudere mensen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De menu’s zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is een dagelijkse gezonde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om gewicht te verliezen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Werk, hobbies en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice West Maas en Waal

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in West Maas en Waal dan bestaan er 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaliter wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-west-maas-en-waal

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema vind je een opsomming van grote organisaties voor tafeltje dekje in West Maas en Waal. Per instantie tref je specificaties zoals assortiment en de tarieven. Klik op de button van een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van opwarmmaaltijden

In het schema hierna bekijk je een overzicht met lokale aanbieders. Bijvoorbeeld zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, cateraars. Op deze site vind je ook leveranciers in Wijchen, Druten en Mook en Middelaar.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
BuurtzorgDe Zuiling 86662 ZCElst
Jeroen’s KeukenwereldCelsiusweg 24H6662PXElst
Attent – TertzioBachstraat 296661 CPElst
Slagerij LemmersZandstraat 566658 CWBeneden-Leeuwen
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
SPAR VeltmaatHollenhof 16659 BBWamel
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
Tafeltje Dekje ElstJasappel 376662 JDElst
Zorggroep Maas en WaalPostbus 986658 ZHBeneden-Leeuwen
Schema met plaatselijke instanties van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in West Maas en Waal bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. Als onderneming wil je natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook verzorgingslocaties (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met erkende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in West Maas en Waal. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen dan een verse en gezonde maaltijd eten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in West Maas en Waal aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Zoals Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi en Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 tot 8 minuten op 600 – 850 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in West Maas en Waal (warm).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in West Maas en Waal?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €5,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,40).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in West Maas en Waal. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente West Maas en Waal?
Door middel van www.westmaasenwaal.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wamel
 • Beneden-Leeuwen
 • Boven-Leeuwen
 • Appeltern
 • Altforst
 • Maasbommel
 • Alphen
 • Dreumel