Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Westerveld

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Westerveld? Hieronder tref je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer gaan we dieper in op de verschillende gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct aanbieders vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioDrenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsWesterveld
Postcode7981
Website gemeentewww.gemeentewesterveld.nl
maaltijden-aan-huis-westerveld

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Westerveld?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. Selecteer bijvoorbeeld: Rundersukade met vleesjus, stamppot hutspot & Eieromelet in kaassaus. In de box hieronder vind je heel uiteenlopende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De producten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 75-plussers is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, gemalen, zoutarm, eiwitrijk, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Daardoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, de sportschool en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Westerveld

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Westerveld dan heb je drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met aanbod, kosten, houdbaarheid en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Meestal 1 of 2 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Erg handig op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-westerveld

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna vind je een verzameling populaire leveranciers van tafeltje dekje in Westerveld. Per aanbieder verstrekken we specificaties zoals aantal maaltijden en budget. Druk op de button van een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een opsomming van kleinschalige instanties. Dat zijn bijv. stichtingen, supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op deze website vind je ook aanbieders in Steenwijkerland, Ooststellingwerf en Noordoostpolder.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij van DalenDorpsstraat 447971 CSHavelte
Keurslager van de WegPijmanstraat 218014 VBZwolle
Restaurant De Keuken van ZuidGelijkheid 18014 XCZwolle
Thuiszorg GezelligRudolf Dieselstraat 98013 NJZwolle
Restaurant De WeyertWeverslaan 1a7991 BNDwingeloo
Dorpshuis ‘t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Gezond GemakAssendorperstraat 378012 DEZwolle
Restaurant De MolenhofHofweg 257971 BKHavelte
HapjesgigantTelfordstraat 138013 RLZwolle
Keurslagerij van der LaanBrink 227991 CHDwingeloo
Tabel met plaatselijke instanties van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Westerveld bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Vaak hebben ze een overeenkomst met populaire organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Westerveld. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Westerveld normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijv. Visstoofpotje, sperziebonen, wilde rijst en Vegetarische lasagna, spinazie.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 minuten op 125 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Vaak warm je het op in ongeveer 4 tot 8 minuten op 500 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Westerveld (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Westerveld?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke service heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,80. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,00. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,35) en toetje (vanaf €1,50).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Westerveld. Onder andere cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Westerveld?
Door middel van www.gemeentewesterveld.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Oude Willem
 • Wateren
 • Zorgvlied
 • Boschoord
 • Doldersum
 • Wilhelminaoord
 • Nijensleek
 • Frederiksoord
 • Vledder
 • Wapserveen
 • Wittelte
 • Geeuwenbrug
 • Dieverbrug
 • Wapse
 • Diever
 • Uffelte
 • Havelterberg
 • Darp
 • Havelte
 • Ansen
 • Dwingeloo
 • Ruinen