Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Wijchen

Heeft u belangstelling voor (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Wijchen? Op deze pagina vind je relevante info. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens gaan we verder in op de beschikbare maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Check dan eerst de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteWijchen
PlaatsWijchen
Postcode6602
Website gemeentewww.wijchen.nl
maaltijden-aan-huis-wijchen

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Wijchen?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Aardappelpuree en/of Gebonden aspergesoep. In de volgende paragraaf tref je meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en vetarm, vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten gecombineerd worden. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Een drukke baan, de fitness en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Wijchen

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wijchen dan zijn er 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, financiën, houdbaarheid en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt wanneer u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-wijchen

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bekijk je een weergave van landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Wijchen. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Tik op de button van een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van thuismaaltijden

In het schema hierna check je een overzicht met lokaal georiënteerde instellingen. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten, cateraars, slagerijen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook adresgegevens van partijen in Heumen, Gennep en Nijmegen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Schema met lokale aanbieders van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Wijchen bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Wijchen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en voedzame maaltijd opeten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Wijchen de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de omdoos vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. O.a. Kip tikka masala, kruidenrijst met doperwten en Gepaneerde kipstukjes.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Wijchen (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Wijchen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,70. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en/of een toetje na (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Wijchen. Onder andere grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Wijchen?
Via de uitleg op www.wijchen.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Batenburg
 • Bergharen
 • Hernen
 • Leur
 • Balgoij
 • Niftrik