Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Wijk bij Duurstede

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Wijk bij Duurstede? Middels onze site vind je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder vertellen we meer over de aanwezige soorten maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
PlaatsWijk bij Duurstede
Postcode3962
Website gemeentewww.wijkbijduurstede.nl
maaltijden-aan-huis-wijk-bij-duurstede

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Wijk bij Duurstede?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een gezonde kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix & Kip naar oma’s recept, gebakken aardappelen. In het gedeelte hierna bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De kant-en-klaar producten zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen te beschermen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en koolhydraatarm, diabetes, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: Een drukke baan, muziek en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Wijk bij Duurstede

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wijk bij Duurstede dan zijn er in feite 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans per box van 6 gerechten aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Een uitkomst indien u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-wijk-bij-duurstede

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna verstrekken we een database met landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Wijk bij Duurstede. Per instantie tref je relevante zaken zoals het actuele aanbod en de prijzen. Druk op de button van een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van opwarmmaaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een database met lokale organisaties. Onder andere supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen, slagerijen. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Renswoude, Utrechtse Heuvelrug en Veenendaal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKarel de Grotestraat 1b3962 CJWijk bij Duurstede
Slager Lotgeringvan Hardenbroeklaan 173981 ENBunnik
Vitras – Santé PartnersBeughof 223984 LPOdijk
Stichting Tafeltje DekjeProvincialeweg 713981 AMBunnik
Brasserie ISZ De Brug SparrenheideSparrenheide 13971 DADriebergen-Rijsenburg
VitrasVan Egmondplein 24e3961 CZWijk bij Duurstede
ZonneburgEmmalaan 23972 EZDriebergen-Rijsenburg
Keurslager van MiddelaarSluishoofd 83961 KWWijk bij Duurstede
QuaRijn – BunninchemBurgemeester van der Weijerstraat 263981 EJBunnik
Gouden diners ISZ De BrugHoofdstraat 1133971 KGDriebergen-Rijsenburg
Schema met lokaal georiënteerde instanties van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Wijk bij Duurstede bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal is dit contractueel geregeld met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Wijk bij Duurstede. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Wijk bij Duurstede aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Kippenpoot met doperwtjes wortel of Pannenkoeken met appelvulling.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 20 minuten op 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 4 tot 8 minuten op 550 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Wijk bij Duurstede (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Wijk bij Duurstede?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €6,00. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Wijk bij Duurstede. Het gaat hier om grootschalige keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Wijk bij Duurstede?
Door middel van www.wijkbijduurstede.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Langbroek
 • Cothen