Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Woerden

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Woerden? Via deze website lees je alle belangrijke aspecten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder gaan we dieper in op de actuele type gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteWoerden
PlaatsWoerden
Postcode3447
Website gemeentewww.woerden.nl
maaltijden-aan-huis-woerden

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Woerden?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een gezonde kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Probeer onder andere: Kalkoenfiletlapje, doperwten, rijst en/of Penne pesto, kip, groene groenten. In onderstaande tekst check je enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze gerechten zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om gewicht te verliezen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, hobby’s en vrienden: we hebben het erg druk. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Woerden

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Woerden dan zijn er in feite drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met aanbod, budget, versheid en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Gewoonlijk elke week 1 keer bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Erg handig op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-woerden

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema tref je een database met grote bedrijven voor tafeltje dekje in Woerden. Per bedrijf bieden we specificaties zoals aantal maaltijden en vanafprijs. Druk op de button van een organisatie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

Hierna bekijk je een overzicht met kleinschalige instellingen. Dit kunnen zijn stichtingen, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij GroeneveldTournoysveld 1053443 ESWoerden
Slagerij van SchipBalijelaan 163521 GRUtrecht
Keurslager PottSmaragdplein 2233523 EHUtrecht
Slagerij van VuurenTwijnstraat 523511 ZMUtrecht
De RijnhovenTouwslagerslaan 13454 GVDe Meern
Keurslager van KesterenKruisstraat 33441 BWWoerden
GazaDorpsstraat 703481 ENHarmelen
Tafeltje DekjeNieuwendijk 753443 BJWoerden
Stichting U CentraalPieterskerkhof 163512 JRUtrecht
BuurtzorgKerkweg 43465 JJDriebruggen
Schema met lokaal georiënteerde maaltijdservices van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Woerden bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal maken zij hiervoor afspraken met erkende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Woerden. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd nemen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Woerden de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. O.a. Bami babi ketjap & Pittige Thaise soep.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit doe je in circa 20 minuten op 100 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 4 tot 8 minuten op 500 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Woerden (al opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Woerden?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,85. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,30) en dessert (vanaf €1,25).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Verder kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Woerden. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Woerden?
Op www.woerden.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Harmelen
 • Zegveld
 • Kamerik