Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Wormerland

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Wormerland? Via onze site bieden we een uitgebreide beschrijving. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Daarbij bespreken we de aanwezige type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeenteWormerland
PlaatsWormerland
Postcode1531
Website gemeentewww.wormerland.nl
maaltijden-aan-huis-wormerland

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Wormerland?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Pastaschotel: kip met broccoli en/of Klapstuk met hutspot. Hieronder benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze gerechten zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, feestjes en hobbies hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, sport en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Wormerland

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wormerland dan zijn er 3 varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met aanbod, financiën, bewaaradviezen en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-wormerland

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een weergave van bekende bezorgers van tafeltje dekje in Wormerland. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig specificaties zoals het actuele aanbod en de tarieven. Tik op de button van een organisatie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel bieden we een opsomming van lokaal georiënteerde instellingen. Onder andere stichtingen, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Beemster, Zaanstad en Aalsmeer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
BuurtzorgVijzelstraat 501601 NKEnkhuizen
Welwonen, voor wonen én welzijnRode Paard 51602 DGEnkhuizen
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Restaurant van Evean in de LishofLisweg 2551511 XNOostzaan
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Crea CateringDe Trompet 14c1601 MKEnkhuizen
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Overzicht met lokale organisaties van senioren maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Wormerland bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentra (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal hebben ze een overeenkomst met landelijke keukens voor kant-en-klare maaltijden in Wormerland. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Wormerland in Nederland aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Visstukjes in kruidensaus & Vegetarische goulash, Doperwten, Witte rijst.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 35 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Wormerland (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Wormerland?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €6,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €1,15).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Wormerland. Het gaat hier om speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Wormerland?
Op de website www.wormerland.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wormer
 • Oostknollendam
 • Jisp
 • Wijdewormer