Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zaanstad

Heeft u belangstelling voor (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Zaanstad? Op deze pagina vind je relevante info. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook vertellen we meer over de aanwezige type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar bedrijven vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteZaanstad
PlaatsZaanstad
Postcode1506
Website gemeentewww.zaanstad.nl
maaltijden-aan-huis-zaanstad

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Zaanstad?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Stamppot Witlof met gehakt en Maaltijdpoffertjes. In onderstaand blok lees je informatie over meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Aan de hand van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, en koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Studeren, sport en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Zaanstad

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zaanstad dan zijn er in feite 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, prijzen, houdbaarheid en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. De oplossing op het moment dat het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-zaanstad

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder tref je een overzicht met professionele organisaties voor tafeltje dekje in Zaanstad. Per leverancier check je relevante zaken zoals aantal maaltijden en de tarieven. Klik op een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een verzameling plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Denk dan aan zorginstellingen, supermarkten, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook organisaties in Purmerend, Oostzaan en Uithoorn.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – SaendenNova Zembla 21506 VDZaandam
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Keurslager GrootLangeweide 991507 NCZaandam
Cateringservice HoltermanVredeweg 1T1505 HHZaandam
Restaurant van Evean in de LishofLisweg 2551511 XNOostzaan
Happie DeliverySluispolderweg 11A211505 HJZaandam
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Stichting Hulpdienst OostzaanDromerstraat 521511 CPOostzaan
Opsomming met plaatselijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Zaanstad bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Zaanstad. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd eten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zaanstad de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 aspecten. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Bami kip saté & Zuurkoolstamppot.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 12 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Zaanstad (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Zaanstad?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,80. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,00. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en nagerecht (vanaf €1,45).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zaanstad. Denk dan aan grootschalige keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ook onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Zaanstad?
Door middel van www.zaanstad.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Zaandam
 • Wormerveer
 • Westknollendam
 • Koog aan de Zaan
 • Zaandijk
 • Westzaan
 • Krommenie
 • Assendelft