Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zeewolde

Zoekt u lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Zeewolde? Hieronder tref je tips en adviezen. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook gaan we verder in op de diverse gerecht-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFlevoland
GemeenteZeewolde
PlaatsZeewolde
Postcode3891
Website gemeentewww.zeewolde.nl
maaltijden-aan-huis-zeewolde

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Zeewolde?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt bijv. denkena aan: Tagliatelle, kip, paddestoelen of Cordon Bleu met groenten. Hieronder tref je allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor senioren is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen te beschermen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, gemalen, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Studie, sport en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten is vaak geen optie. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Zeewolde

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zeewolde dan zijn er 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, prijs, bewaaradviezen en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls 1 of 2 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Zeker praktisch op het moment dat het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-zeewolde

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder vind je een lijst met landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Zeewolde. Per aanbieder bieden we relevante zaken zoals het type maaltijden en budget. Klik op een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van senioren maaltijden

Hierna bekijk je een weergave van gemeentelijke maaltijdservices. Voorbeelden zijn slagerijen, cateraars, stichtingen, zorginstellingen, supermarkten. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Ermelo, Putten en Leusden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BaarsKerkstraat 153891 ETZeewolde
Gijs van de HoefVeenslag 103905 SKVeenendaal
BuurtzorgHerenstraat 283911 JERhenen
Zorggroep CharimWiltonstraat 423905 KWVeenendaal
Restaurant MuchaDe Sterke Arm 13901 EKVeenendaal
SPAR MaaltijdserviceSmidstraat 13886 AXGarderen
BuurtzorgKerkewijk 923904 JGVeenendaal
Slagerij van EngelenSpeulderweg 33886 LAGarderen
Keurslagerij HarzevoortVeenslag 53905 SHVeenendaal
Vitras – Santé PartnersNijverheidslaan 3T3903 ALVeenendaal
Opsomming met lokaal georiënteerde bedrijven van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Zeewolde bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren en fabrieken kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentra (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel hebben ze een overeenkomst met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Zeewolde. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zeewolde in de regel aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Schnitzel, sperziebonen, gebakken aardappelen en Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 – 40 minuten op 125 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Zeewolde (opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Zeewolde?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €5,85. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zeewolde. Voorbeelden zijn professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Zeewolde?
Via de info op www.zeewolde.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.