Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zeist

Op zoek naar leveranciers van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Zeist? Op deze pagina check je alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Evenzeer vertellen we meer over de beschikbare soorten maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct instellingen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioUtrecht
GemeenteZeist
PlaatsZeist
Postcode3701
Website gemeentewww.zeist.nl
maaltijden-aan-huis-zeist

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Zeist?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een lekkere kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Schelvis in Dijon-mosterdsaus of Babi ketjap, bami. In onderstaande tekst beschrijven we diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die service is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Werk, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Zeist

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zeist dan bestaan er 3 keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, financiën, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Meestal per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Erg handig als u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-zeist

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bieden we een opsomming van erkende organisaties voor tafeltje dekje in Zeist. Per organisatie tref je praktische info zoals aantal maaltijden en de tarieven. Klik op een leverancier voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van thuismaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een database met lokale instanties. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Utrecht, De Ronde Venen en Nieuwegein.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZonneburgWoudenbergseweg 73701 BAZeist
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
Charim – De LooborchWoudenbergseweg 423701 BCZeist
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
Restaurant Stichting WarandePostbus 1853700 ADZeist
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
Database met plaatselijke maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Zeist bezorgen

Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Bijgaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls werken ze samen met erkende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Zeist. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen een gezonde en voedzame maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zeist normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. O.a. Babi pangang met bami goreng & Verse komkommersalade.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 120 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Zeist (voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Zeist?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,90. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (gemiddeld €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,25).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zeist. Voorbeelden zijn grootschalige keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Als laatste hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Zeist?
Op de website www.zeist.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bosch en Duin
 • Den Dolder
 • Austerlitz