Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zevenaar

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Zevenaar? Op deze pagina vind je relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij vertellen we meer over de diverse soorten maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar de vragensectie (FAQ). Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteZevenaar
PlaatsZevenaar
Postcode6901
Website gemeentewww.zevenaar.nl
maaltijden-aan-huis-zevenaar

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Zevenaar?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Pastaschotel met spinazie of Schnitzel champignonsaus. In onderstaand blok check je verschillende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven en ook om mentaal gezond te blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en vetarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, de fitness en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Zevenaar

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zevenaar dan heb je drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, financiën, kwaliteit en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaal per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. De oplossing als het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-zevenaar

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de tabel hierna bekijk je een verzameling professionele leveranciers van tafeltje dekje in Zevenaar. Per bedrijf check je praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Selecteer een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van thuismaaltijden

In het schema hierna tref je een overzicht met kleinschalige aanbieders. Bijvoorbeeld stichtingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Ede, Renkum en Lingewaard.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Attent – KastanjehofKastanjehof 26883 JRVelp
De oude waalSchoolstraat 66911 AZPannerden
Keurslager VossRijnstraat 106916 BDTolkamer
De goede dagSlenterweg 156905 DNZevenaar
PrivaZorgKoningslinde 136903 CVZevenaar
BuurtzorgScheldestraat 2b6882 NEVelp
SPAR MaaltijdserviceSpaansmaat 106903 DJZevenaar
Innoforte – OosterwoldeMiddelhagenhof 16883 JKVelp
Mobiele EetheidBabberichseweg 33c6905 JRZevenaar
BuurtzorgDe Hooge Bongert 1A6903 DAZevenaar
Opsomming met kleinschalige leveranciers van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Zevenaar bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentra (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Zevenaar. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kinderen kunnen dan een gezonde en voedzame maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zevenaar normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. In de basis hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. O.a. Gebakken witvis of Macaroni, groenten-tomatensaus.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 125 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 tot 10 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Zevenaar (opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Zevenaar?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,75) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,00).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zevenaar. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Zevenaar?
Via de info op www.zevenaar.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lathum
 • Giesbeek
 • Angerlo
 • Tolkamer
 • Lobith
 • Herwen
 • Aerdt
 • Pannerden
 • Babberich