Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zoeterwoude

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Zoeterwoude? Aan de hand van deze site bekijk je alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens bespreken we de beschikbare soorten maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan voorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
PlaatsZoeterwoude
Postcode2381
Website gemeentewww.zoeterwoude.nl
maaltijden-aan-huis-zoeterwoude

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Zoeterwoude?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een verse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Broccoli rollade schotel en/of Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst. In onderstaande tekst vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Bejaarden: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor senioren is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Werk, school, hobby’s en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Zoeterwoude

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zoeterwoude dan zijn er 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, prijzen, versheid en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaliter per box van 6 gerechten aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. De oplossing op het moment dat u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-zoeterwoude

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bieden we een weergave van professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Zoeterwoude. Per leverancier doorzoek je eenvoudig details als assortiment en vanafprijs. Tik op de knop van een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een verzameling lokaal georiënteerde aanbieders. Bijvoorbeeld slagerijen, cateraars, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Oegstgeest, Teylingen en Westland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
Van der HolstL. Pasteurweg 62408 AGAlphen aan den Rijn
Tom in de buurtDe Oude Wereld 512408 NVAlphen aan den Rijn
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Stichting Tafeltje DekjeZonnegaarde 232381 LHZoeterwoude
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Slagerij van VlietHerenhof 302402 DMAlphen aan Den Rijn
Keurslagerij La LauPrins Bernhardstraat 212396 GAKoudekerk aan den Rijn
Database met plaatselijke bedrijven van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Zoeterwoude bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel werken ze samen met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Zoeterwoude. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zoeterwoude in de regel aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Zoals Varkenshaas, botergroenten, gebakken aardappelen en Nekkarbonade, spruitjes, aardappelpuree.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 30 minuten op 125 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Zoeterwoude (voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Zoeterwoude?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,55. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,40) en dessert (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ook kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zoeterwoude. Het betreft cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte zijn er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Zoeterwoude?
Via www.zoeterwoude.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Gelderswoude